Krátké zprávy z ZOH Peking 2022 – III.

Krátké zprávy: 6. 2. Peking 2022         

Sezonní maximum a rovnou pod pěti kruhy předvedl Roman Koudelka. V závodu ve skoku na lyžích na středním můstku si vyskákal 18. pozici. Čestmír Kožíšek obsadil 29. místo.

 

Manželé Paulovi svedli s favorizovanou Kanadou výbornou vyrovnanou bitvu, kterou musel rozhodnout až extra-end. V něm byli bohužel přesnější Rachel Homanová a John Morris. Český pár prohrál 5:7 a tak do bojů o medaile nepostoupí.

Týmová soutěž krasobruslařů vyvrcholí už bez Čechů, kteří se loučí po krátkém programu žen. V krasobruslařské soutěži týmů předvedla Eliška Březinová životní krátký program, ale průběžné 8. místo už nevylepšila a Češi v soutěži končí. Do další fáze totiž jde už jen pět nejlepších týmů.

Ve skiatlonu se představili tři čeští běžci na lyžích. Michal Novák ve vyčerpávajícím závodě skončil na 18. místě, Petr Knop doběhl na 44. příčce a Adam Fellner dvě pozice za ním.

Tři jízdy si střihl Michael Lejsek při své premiéře na hrách, do finále se už český sáňkař neprotlačil a na dráze v Jen-čchingu obsadil 30. místo.

 

Do českého hokejového týmu se vrací brankář Šimon Hrubec, který měl negativní i potvrzující test na koronovirus a mohl se připojit ke zbytku pekingské výpravy.

Množí se stížností olympioniků na čínské karanténní hotely, důvodem je často strava.

Nejprve si na sociálních sítích doslova vyplakala převoz do olympijské vesnice z karanténního hotelu belgická skeletonistka Kim Meylemansová, nyní se objevují zprávy o dalších stížnostech na podmínky v čínských ubikacích, které organizátoři vyčlenili pro sportovce s pozitivním testem. Nemají zde odpovídající podmínky – od kvality podávaného jídla až po nedostatek tréninkového vybavení.