Letní workshopy s La Putykou na Výstavišti

Výstaviště Praha společně s Cirk La Putyka Studiem připravilo výjimečný letní program pro děti od 5 do 15 let. Na interaktivních workshopech si mohou vyzkoušet cirkusové umění na vlastní kůži. Program probíhá venku, na čerstvém vzduchu a v malých skupinách. První workshop se uskuteční už  11 července, další pak 25. července a 8. a 22. srpna.

„Léto bude na Výstavišti opravdu bohaté. Kromě koncertů, festivalů nebo dětských sportovních táborů si určitě nenechte ujít výjimečnou příležitost umožnit dětem vyzkoušet si cirkusové disciplíny s  dnes  již legendárním Cirk La Putyka. Je to unikátní možnost, běžně se na jednotlivé workshopy s profesionály z cirkusového studia Cirk La Putyka přihlásit nedá. Kapacita workshopů je omezena, proto zájemcům doporučujeme rezervovat si co nejdřív své místo přes webové stránky Výstaviště,“ řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Pořádání otevřených workshopů zaměřených na jednotlivé disciplíny je výjimečné, děti se obvykle mohou přihlásit jen na semestrální kurzy. Jednotlivé workshopy jsou určené pro děti od 5 do 15 let a nabídnou disciplíny, které jsou nejen zábavné, ale také prospěšné pro pohybový rozvoj i trénink soustředění.  Všechny lekce povedou zkušení profesionálové zábavnou formou a s ohledem na věk a schopnosti dětí. Vybírat je možné z pěti disciplín:

  • Skoky na trampolíně, které zpevní tělo, zdokonalí koordinaci ve vzduchu a naučí prostorové orientaci.
  • Při žonglování se procvičuje koordinace těla a rozvoj kreativního myšlení.
  • Balancování zdokonaluje držení těla. Trénuje se chůzí na laně, na velké kouli, nebo na balanční

          podložce s kulatinou.

  • Pozemní akrobacie kombinuje prvky moderního tance s gymnastikou.
  • Stojky jsou oblíbenou aktivitou cirkusového tréninku, který posiluje zádové svaly a zlepšuje držení těla.

Akce bude probíhat ve spodní revitalizované části areálu Výstaviště, na konci Bruselské cesty. Návštěvníci poblíž najdou také obří pískoviště nebo lanové hřiště, kde se zabaví i menší sourozenci. Dospělí ocení nové Bistro No.2 nebo pojízdnou kavárničku s drobným občerstvením. Zatímco si budou děti užívat čerstvého vzduchu na programu nebo na hřišti, rodiče si mohou vychutnat dobrou kávu třeba u leknínového jezírka.

V případě nepříznivého počasí se workshopy přesunou do sousedních Křižíkových pavilonů. Každý blok workshopu trvá 90 minut a ve skupině bude maximálně 10 dětí na jednu disciplínu. Workshopy budou probíhat v dopoledních blocích od 10:00 do 11:30 a pak odpoledne od 15:00 do 16:30 hod. Cena je 290 Kč za dítě a blok.

Workshopy se na Výstavišti Praha konají 11. a 25. července a 8. a 22. srpna a přihlásit na se na ně můžete na https://www.vystavistepraha.eu/kalendar-akci/detail/cirk-la-putyka-workshopy/.