Byla dokončena hrubá stavba dvou objektů v rámci projektu Smíchov City

  • Hrubá stavba objektů SM 1 SM 2 byla dokončena
  • Celkem bylo použito 23 500 m3 betonu

Výstavba první etapy nové městské čtvrti Smíchov City

Výstavba první etapy nové městské čtvrti Smíchov City byla slavnostně zahájena 30. září 2020. Po dokončení bude projekt zahrnovat více než 400 bytových jednotek, 8 000 m2 administrativních a 6 300 m2 komerčních ploch. Jedná se o největší projekt tohoto typu v historii Prahy. Po téměř roce a půl od zahájení stavebních prací, které provádí sdružení firem STRABAG a.s. (52 %), Aspira Construction a.s. (32 %) a Instalace Praha spol. s.r.o. (16 %), je aktuálně dokončena hrubá stavba dvou stavebních objektů SM 1 a SM 2.

Tento milník výstavby dle tradice symbolizuje tzv. glajcha, která byla umístěna na nejvyšší bod stavby. Události se zúčastnili Leoš Anderle, výkonný ředitel Sekyra Group a.s., Ondřej Novák, předseda představenstva STRABAG a.s. a další zástupci investora a zhotovitele. Nyní budou stavební práce pokračovat realizací rozvodů instalací, zateplení stropů, montáží skladby střešního pláště a v příštích týdnech budou zahájeny rovněž instalace oken a práce na fasádě.

V rámci výstavby objektů SM 1 a SM 2 byla zastavěna plocha v rozloze 5 300 m2 a doposud bylo použito 23 500 m3 betonu a 3 245 t armatury. Dokončení této první etapy projektu, který jako celek zásadně změní okolí Smíchovského nádraží, je plánováno na polovinu roku 2023. Nově vybudovaný městský blok pak nabídne nové bydlení a další pracovní místa.