KB Pojišťovna otevírá zajištěný fond Stabilita 6 s atraktivní garancí návratnosti investice 120 %

KB Pojišťovna otevřela nový zajištěný fond Stabilita 6, který nabízí novým i stávajícím klientům v rámci investičního životního pojištění Vital Invest a Vital Invest Platinum Private od 8. ledna do 12. dubna 2024. Unikátní je v tom, že kapitálová garance v době splatnosti fondu je 120 % po odečtení správních nákladů na počátku investice. Splatnost fondu je stejně jako u minulých tranší 6 let.

„Vzhledem k nedávnému snížení dvoutýdenní repo sazby a očekávanému dalšímu poklesu úrokových sazeb se spořicí účty stávají pro investory z dlouhodobého pohledu méně atraktivními, což nahrává zájmu o investiční produkty životního pojištění, kde aktuálně nabízíme fond Stabilita 6. S garancí 20 % výnosu za šestiletou dobu splatnosti tak představuje tento fond zajímavou možnost zhodnocení.“

David Leiss, ředitel Odboru produktového vývoje a komunikace KB Pojišťovny

Podkladem fondu Stabilita 6 je SGI Clean Energy and Future Mobility ESG Filtered 8 % VT ER Index, který se soustředí na perspektivní sektory, jako jsou obnovitelné zdroje energie a vývoj nových technologií spojených s jejich skladováním, sdílenou mobilitou, vývojem autonomních vozidel či novými způsoby dopravy, přičemž vybrány byly společnosti s největší tržní kapitalizací. Výkonnost fondu je tak spojena s předními firmami v těchto oblastech a nabízí investorům šanci participovat na růstu tohoto dynamického segmentu trhu.

„Zajištěný fond Stabilita 6 je ideální pro klienty, kteří hledají dlouhodobé investiční řešení a chtějí participovat na zhodnocení aktivně spravovaných fondů bez rizika ztráty. Aktuální tranše má pro investory ještě něco navíc – garantovaný 20% výnos,” dodává David Leiss.

Detaily k zajištěnému fondu Stabilita 6 a jeho podmínkách jsou k dispozici ZDE.