Katrin se hroutí a chce odejít ze soutěže. Spolubydlící se díky Petře mohou těšit na vánoční dárky od svých blízkých.

Na začátku 37. dílu show Big Brother Česko & Slovensko řešili spolubydlící Domu Big Brothera drama po vytvoření nákupního seznamu. Všichni si stěžují na rozhodnutí koupit kaviár a šampaňské a dohadují se o nákupu s Petrou, která tyto položky prosadila v rámci tajné mise. Petra se snaží spolubydlící uklidnit. Nejhůře situaci nese Katrin, která je hysterická a říká, že nezvládne být na Vánoce bez ryby. Stejně tak Tarik se nechává slyšet, že kaviár na Vánoce jíst nechce. Zoe říká Petře, že si toto rozhodnutí odskáče příští týden, protože ji ostatní určitě nominují. Barbara si naopak celé vzniklé drama užívá.         

 

Ella s Barbarou probírají se zoufalou Katrin situaci s nákupem u bazénu.

Barbara se jí snaží vše znovu vysvětlit, aby se Katrin uklidnila. Je to marné, po chvíli se Katrin uraženě zvedá a s třísknutím dveří odchází na terasu. Ella a Stanislav komentují Katrinino chování. Katrin podle nich na sebe musí neustále strhávat pozornost. Ella nechápe, jak může Tarik toto chování u ní akceptovat. Katrin následně na terase Tarikovi říká, že chce odejít z Domu.  Chování Katrin probírají v ložnici také Barbara, Ella, Zoe a Petra. Barbaru to, jak se Katrin chová, vytáčí.

Zásobárna je otevřena. Barbara se snaží Katrin promluvit do duše. Katrin říká, že už nezvládá být v soutěži. Barbara reaguje, že by se měla obrnit, nebo jít domů a snaží se Katrin rozptýlit. Následně Barbara se Zoe a Ellou pomlouvají Petru, resp. to, jak si stála za svým rozhodnutím ohledně nákupu kaviáru a šampaňského.

 

Zoe jde uklidnit Petru.

Říká jí, že doufá, že jen plní tajnou misi. Petra se jí snaží od té myšlenky odvést a říká, že ji Katrinina reakce mrzí. Následně se spolubydlící chystají ke spánku.

Druhý den ráno Standa říká Františkovi, že ho Petra jako Paní domu pěkně štve. V Tajné místnosti Big Brother zasvěcuje Karolínu a Vítka do Petřiny tajné mise. Ti následně mají možnost sledovat, jak Big Brother odhaluje tajnou misi i ostatním spolubydlícím. Mise byla úspěšná a spolubydlící se dozvídají, že si nedostanou jen kaviár a šampaňské, ale najdou pod vánočním stromkem také vánoční dárky od svých blízkých. Petra má ke spolubydlícím proslov. Karolína a Vítek čekali, že budou mít spolubydlící z výsledku tajné mise větší radost.          

Katrin jde do Zpovědnice. Svěřuje se, že se cítí zle, protože má tušení, že to bude ona, kdo bude muset soutěž před Vánoci opustit. Petře prý odpustila už před odhalením tajné mise.

Petra mluví venku se Zoe.

Říká, že je ráda za to, jaká Zoe je a že jí je blízká. Katrin mluví v koupelně s Tarikem. Opakuje, že chce odejít ze soutěže, posmutnělý Tarik doufá, že to neudělá.                  

 

Big Brother oznamuje spolubydlícím novou týdenní misi a rozděluje spolubydlící do dvou týmů: červený – tvořený kapitánkou Barbarou, Petrou, Zoe, Františkem, a modrý tým tvořený kapitánkou Katrin, Tarikem, Stanislavem a Ellou. Následně jde modrý tým do Zpovědnice. Jeho tajná mise na celý týden spočívá v tom, že musí každou soutěž vyhrát a jen úspěch modrého týmu, či jeho neúspěch, bude mít vliv na konečnou výši rozpočtu pro násl. týden. Červený tým o těchto pravidlech nesmí vědět. V každé jednotlivé misi bude modrý tým obhajovat 20 % rozpočtu. Červený tým se ve Zpovědnici od Big Brothera dozvídá, že bude dělat vše pro to, aby právě jejich tým zvítězil v denních misích a pravidla jim v tomto budou nakloněna. Budou ale muset zvítězit v závěrečné misi týdne, se kterou už jim ovšem Big Brother pomáhat nebude. Pokud červení v této misi neuspějí, rozpočet všech spolubydlících pro následující týden bude činit 0 %. Následně Big Brother oznamuje, že první denní misí bude vědomostní kvíz a poskytuje červeným správné odpovědi, aby se je před opuštěním Zpovědnice naučili.        

                                                                                                                             

Týmy se pouštějí do kvízu. Červený tým podporovaný Big Brotherem vítězí. Katrin je z výsledku modrého týmu zklamaná a opět brečí. Tarik se jí snaží uklidnit, ale Katrin se jde do koupelny dohadovat s modrým týmem a zoufale s nimi řeší, že prohráli. Všichni ostatní spolubydlící mají jejího chování plné zuby. Ella následně ve Zpovědnici říká, že má už několik dní z Katrin špatný pocit. Vadí jí její sebestřednost a nevyrovnanost, a že dělá ze všeho problém.