Kanoistka Fišerová bere v Seu d`Urgellu stříbro

Kanoistka Tereza Fišerová skončila druhá na 3. světovém poháru ve španělském Seu d`Urgell. Díky tomu je na 2. průběžné pozici v celkovém hodnocení Světového poháru. Těsně za branami finále dnes skončil kanoista Václav Chaloupka. Do finále se neprobojoval ani žádný další z českých závodníků či závodnic.


„Pocity jsou skvělé. Moc jsem nečekala, že by tady mohla být medaile, není to úplně můj oblíbený kanál. Ta finálová jízda až na 2 malé chybičky s tím, že z jedné pramenil ten šťouch, byla dokonalá,“ popisuje v cíli Fišerová.


Česká olympionička se také díky stříbru posunula na 2. pozici v průběžném celkovém hodnocení Světového poháru. „Taktiku bych ponechala z těchto závodů, protože si myslím, že 3 světové poháry, 3 medaile, to by mohlo pokračovat,“ hodnotí s úsměvem Fišerová.


Vítězkou závodu se o neskutečných 6,32 vteřin stala olympijská vítězka Australanka Jessica Fox. „Ta jela zase hrozně rychlou jízdu, řekla bych skoro nesmysl. Porazila i naše kluky… Na tu budu muset ještě hodně potrénovat,“ komentuje Fišerová dnešní výkon Australanky Fox. Třetí dojela domácí Španělka Nuria Vilarrubla (+ 7,36 vteřin).

Zklamání přineslo semifinále českých kanoistů


Ani jeden z nich se nedokázal mezi 10 nejlepších probojovat. Tři setiny za branami finále skončil Václav Chaloupka. „Doufám, že to finále si schovávám pro Bratislavu,“ dodává mistr Evropy do 23 let s plány na letošní mistrovství světa, které se uskuteční 21.–26. 9. právě v Bratislavě.


Čistá jízda Vojtěcha Hegera by na finále byla také dostatečně rychlá. Na trati však posbíral 4 trestné vteřiny za doteky na branách 5 a 17 a skončil na 17. místě.
Kanoista Tomáš Rak v semifinále inkasoval tři 50vteřinové penalizace a skončil 30. Kanoistky Martina Satková i Eva Říhová také skončily za branami finále.
Letošní série Světového poháru bude vrcholit příští víkend (11.–12. 9.) ve francouzském Pau.


Zdroj: kanoe.cz a Facebook Český vodní slalom a sjezd
Foto: Carlota Carillo