Kampaň společnosti Epson se zaměřuje na snižování spotřeby energie u tiskových zařízení

Globální technologická společnost Epson obnovila kampaň na podporu své energeticky úsporné technologie Heat-Free. Cílem této kampaně je ukázat, jak mohou společnosti a spotřebitelé snižovat dopady na životní prostředí během provozu tiskáren.

Kampaň reaguje na nedávnou zprávu Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC), která varovala, že vlny veder, sucha a povodně budou stále závažnější. Zpráva upozorňuje, že bude pokračovat tání ledovců a hladina oceánů by se mohla v příštích 80 letech zvýšit až o 1 metr nebo více.

 

Kampaň společnosti Epson s názvem „Přejděte na technologii Heat-Free“ upozorňuje, že je třeba snížit spotřebu energie a emise CO u tiskových zařízení

Při výrobě elektřiny spalováním fosilních paliv vzniká obrovské množství CO₂ a společnost Epson věří, že musíme změnit způsob, jakým spotřebováváme energii. Součástí řešení tohoto problému, které společnost Epson nabízí svým zákazníkům, může být způsob, jak snížit spotřebu energie tiskáren během provozu, a minimalizovat tak dopad na životní prostředí.

Technologie Heat-Free společnosti Epson, která usiluje o snížení spotřeby energie – a tím i snížení emisí CO2 – představuje cestu vpřed.

Marcel Divín, Branch Office Manager Epson Europe CZ&SK, k tomu říká: „Vše ve společnosti Epson se točí kolem udržitelnosti. Naším cílem je snížit náš vlastní dopad na životní prostředí a pomoci našim zákazníkům, aby učinili totéž.“

Společnost Epson vyvinula řadu tiskáren s technologií Heat-Free, která snižuje spotřebu energie i náhradních dílů. Epson by chtěl touto kampaní povzbudit společnosti i spotřebitele, aby si vybírali technologie, které mohou snižovat jejich uhlíkovou stopu.

Epson věří, že je to jen jeden z mnoha způsobů, jak mohou spotřebitelé a společnosti něco změnit.

Technologie Heat-Free

Technologie Heat-Free společnosti Epson nanáší inkoust bez použití tepla. Místo toho je využíván tlak piezoelektrického prvku. Tím se snižuje dopad na životní prostředí a zvyšuje produktivita, aniž by byly nutné další kompromisy.

Technologie Heat-Free přináší čtyři výhody:

  • Úspora energie a peněz díky nižšímu příkonu
  • Méně náhradních dílů, menší dopad na životní prostředí
  • Úspora času díky tisku trvale vysokou rychlostí
  • Nenáročná údržba zvyšující produktivitu

O společnosti Epson

Epson je přední světový dodavatel technologií, který spoluvytváří udržitelné prostředí a přispívá k rozvoji komunit. Využívá k tomu efektivní, kompaktní a přesnou techniku a digitální technologie propojující lidi, věci a informace. Společnost se zaměřuje na řešení společenských otázek prostřednictvím inovací v oblasti domácího a firemního tisku, komerčního a průmyslového tisku, výroby a v oblasti vizualizace a životního stylu. Do roku 2050 společnost Epson dosáhne uhlíkové neutrality a eliminuje používání vyčerpatelných podzemních zdrojů, jako jsou ropa a kovy. Skupina Epson má celosvětovou působnost, je řízená japonskou společností Seiko Epson Corporation a generuje každoroční prodeje v hodnotě okolo 1 bilionu japonských jenů.