Jaromír Jágr – Rozhodli jsme se, že chceme být nejen nejlepší tým hokejistů v ČR, ale také tým nejchytřejší

Chtějí ukázat mladým sportovcům, že v profesionálních sportech existuje mnoho kariérních příležitostí i mimo aktivní kariéru. A tak se staly Český olympijský výbor a kladenský hokejový klub Rytíři partnery University of New York in Prague (UNYP).

Hrající majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr při dnešním představení spolupráce převzal od generálního ředitele soukromé vysoké školy Sotirise Foutsise jako dar zarámovaný dnes UNYP se jmenovkou a tradičním číslem 68.
„Rozhodli jsme se, že chceme být nejen nejlepší tým hokejistů v České republice, ale také ten nejchytřejší. Takže budeme doporučovat všem našim hráčům, aby na tu školu zašli, podívali se tam, a pokud jim to bude vyhovovat, aby studovali,“ řekl devětačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana Jágr a poznamenal, že on se na studia nechystá. „Na to mám ještě čas,“ smál se.
„Problém je ten, že se nemůžeš sportem živit do sedmdesáti let. Všechnu energii dáváš do sportu, ale pak to skončí a začínáš od nuly. Jsem proto rád, že existují takové školy, kde ti dokážou vyjít vstříc, abys i během sportovní kariéry se té škole mohl věnovat,“ dodal Jágr a přiznal, že na partnerství se domluvili během jednoho oběda.

Jágr se v rozhovoru s novináři vrátil i k úternímu utkání, kde ho ve třetí třetině atakovali u hrazení David Šteiner a Jindřich Barák.

„Nejsem na tom dobře. Jsou to dvě věci – hlava a rameno. Zatím to nevypadá, že bych v pátek nastoupil, ale všechno se může ještě změnit. Mrzí mě, že hráči k sobě v hokeji nemají úctu. Na zákrok jsem se díval ze záznamu. Měl jsem souboj jeden na jednoho a druhý hráč mě zezadu strčil. Byl jsem tak blízko mantinelu, že už jsem si před sebe ani nestihl dát ruce. Měl jsem štěstí, že jsem uhnul hlavou. Kdybych s ní neuhnul, možná bych teď byl na vozíku… Takhle to odneslo rameno.“