Jak se vám žije v Mladoboleslavském kraji? Pět důvodů, proč se zúčastnit průzkumu

Až do konce února 2021 mají všichni občané mladoboleslavského regionu možnost zúčastnit se průzkumu veřejného mínění, za kterým stojí iniciativa Nové Boleslavsko. Jednoduché on-line dotazníky zájemce provedou tématy, jako je dopravní bezpečnost, vzdělávání, veřejný prostor, kvalita zdravotních a sociálních služeb nebo hodnocení dopadů epidemie koronaviru. Cílem průzkumu je zjistit, jak se v regionu žije, jak se občané cítí a v jakých oblastech vnímají prostor pro zlepšení. Pokud s jeho vyplněním ještě stále váháte, přinášíme souhrn pěti hlavních důvodů, proč má smysl se hlasování zúčastnit.

  • Záleží vám na místě, kde žijete, a chcete se spolupodílet na jeho dalším rozvoji. Nechcete zůstat jen nečinným kverulantem, který zůstává věrný heslu „kdo nic nedělá, nic nezkazí“. Víte, co vám vadí a co by se mělo změnit a chcete své postřehy a nápady sdílet.
  • Výsledky průzkumu budou pečlivě vyhodnoceny a sdíleny s vedením měst, jichž se dotýkají. Vaše názory mají konkrétní dopady. Důkazem jsou veškeré dosavadní aktivity a projekty platformy Nové Boleslavsko i Nadačního fondu ŠKODA AUTO, který se na rozvoji regionu spolu s partnery významnou měrou podílí. Ať už se jedná o podporu spolků a zájmových sdružení prostřednictvím grantových výzev, projekt sdílených kol NextBike, projekt nové cyklostezky včetně lávky přes Jizeru, nebo připravovaný rekreační areál s přírodním biotopem v Kosmonosech.
  • Chcete se v místě svého bydliště cítit bezpečně. Právě výsledky průzkumů z let 2018 a 2019, kdy si občané Mladoboleslavska zvolili jako jednu ze svých priorit dopravní bezpečnost, se staly základem pro celou řadu již realizovaných nákladných úprav, jako jsou například nové přechody pro chodce v ulicích Na Celně a Jana Palacha.
  • Vyplnění dotazníku je velice intuitivní a nezabere vám více než pět minut. Řada z nás tráví u počítače většinu pracovního dne. Kliknout na odkaz a vyplnit online dotazník je proto ten nejjednodušší způsob, jak projevit svůj názor. Velmi snadné je i jeho vyplnění na mobilním telefonu.
  • Sledujete rozvoj různých iniciativ ve svém okolí a vnímáte, že region potřebuje aktivní občany. Jednou byste možná sami rádi nějaký veřejně prospěšný projekt rozjeli a vaše účast v průzkumu může být prvním krůčkem, jak toho dosáhnout.

Průzkumu se můžete zúčastnit po registraci na webových stránkách www.trendaro.cz. Výsledky budou známy a zveřejněny do konce března 2021.

Cílem programu Nové Boleslavsko je přispět k lepšímu životu v regionu. Stojí za ním vedle největšího regionálního zaměstnavatele ŠKODA AUTO také Nadační fond ŠKODA AUTO, Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, Mnichovo Hradiště a další obce v okrese, ale i Středočeský kraj. Více informací na www.noveboleslavsko.cz nebo na https://www.facebook.com/NoveBoleslavsko.