Jak mohou lampy s UV-C zářením přispět ke snížení zdravotních rizik

V mnoha zemích nemocnice a zdravotnická zařízení nepřetržitě pracují na léčbě pacientů. I když naše Philips lampy s UV-C zářením nemohou přímo léčit lidi, mohou být významným přínosem.

Koronavirus (COVID-19) se rozšířil do mnoha zemí a území po celém světě a Světová zdravotnická organizace (WHO) označila virus za pandemii.

V mnoha zemích nemocnice a zdravotnická zařízení nepřetržitě pracují na léčbě pacientů. I když naše lampy s UV-C zářením nemohou přímo léčit lidi, mohou být významným přínosem.

Co je to záření UV-C

UV-C záření má vlnovou délku mezi 200 – 280 nanometry (nm) a je pro lidské oko neviditelné. Při specifické vlnové délce 253,7 nm může být použito k dezinfekci nebo čištění, protože narušuje DNA mikroorganismů a činí je tak neškodnými.

Jak ho tedy lze aplikovat

UV-C záření lze použít k odstranění virů, bakterií a plísní z vody, vzduchu a povrchů. Nemocnice, další zdravotnická zařízení a veřejné prostory, včetně škol (v noci nebo po zavření, když v prostorách nejsou žádní lidé), tak mohou používat instalace s UV-C zářením, které pomáhá neutralizovat viry. Rovněž dokáže odstranit jakýkoli jiný virus, který by mohl komplikovat zotavení pacientů, ať už nyní nebo v budoucnosti. UV-C jako takové může pomoci eliminovat virus COVID-19 z povrchů a snížit riziko budoucího výskytu virů *.

* Byl proveden mikrobiologický výzkum, který prokazoval účinnost UV-C při neutralizaci bakterií a virů.

Je to bezpečné

Lampy s UV-C zářením jsou bezpečné, pokud je používají profesionálové, kteří vědí, jak s nimi zacházet. Během používání si například musí chránit oči a pokožku, aby je světlo nepoškodilo. Lampy s UV-C zářením by nikdo nikdy neměl nechat působit na sebe ani na zvířata, protože by to mělo za následek vážné zranění očí a kůže.

Jaké jsou další kroky?

Spolupracujeme s našimi partnery v mnoha zemích, abychom zjistili, jak můžeme urychlit používání lamp s UV-C zářením v zařízeních, kde to může mít pozitivní dopad. V Číně, kde je používání UV-C mnohem více zavedeno, jsme již pracovali s mnoha zdravotnickými zařízeními.

 

Společnost Signify

Signify je celosvětově vedoucí firmou v oblasti světelných produktů jak pro profesionály, tak pro koncové zákazníky a osvětlení v rámci internetu věcí. Produkty značky Philips a systém propojeného osvětlení a datových služeb Interact vytvářejí obchodní hodnotu a pomáhají k přeměně života v domácnostech, budovách i na veřejných prostranstvích. Firma, která v roce 2019 dosáhla tržeb ve výši 6,2 miliard EUR a zaměstnává přibližně 32.000 zaměstnanců ve více než 70 zemích světa, se snaží odhalit mimořádný potenciál světla, který dokáže změnit svět. Společnost byla tři roky po sobě oceněna jako Industry Leader podle Dow Jones Sustainability Index. Novinky týkající se společnosti Signify najdete v Newsroomu, na Twitteru, LinkedInu a na Instagramu. Informace pro investory jsou na webové stránce Investor Relations.

 

Ilustrační foto