Jágr a nákupy? K makovým buchtám hned beru i kartáček na zuby, smál se hokejový idol při otevření Kauflandu v Čestlicích

Jako majitel a hráč Rytířů je extrémně vytížen. Jen co Kladno v baráži udrželo hokejovou extraligu, už musí řešit posily do týmu na příští sezonu. I proto se Jaromír Jágr dostane na nákup jen zřídkakdy. Naposledy legendární útočník zavítal do nové prodejny Kauflandu v Čestlicích u Prahy. „Já jdu nakupovat párkrát do roka, většinou jezdí moje přítelkyně Dominika,“ uvedl olympijský vítěz z Nagana. Co také skončilo v jeho košíku? „Čokoládové croissanty a makové buchty K-Jarmark. Ty mám hodně rád. A k nim hned raději beru i kartáček na zuby, podívejte!“ smál se padesátiletý velikán při pohledu na svůj nákup ve vozíku.

 

Hokejový idol navštívil čestlický Kaufland v den jeho otevření.

A nepřišel jen pro oblíbené sladké pečivo. Vyzkoušel si také moderní technologie, kterými je prodejna vybavena. Jednou z nich je mobilní aplikace K-Scan, díky které si zákazníci mohou zboží sami naskenovat ručními scannery či mobilním telefonem a poté už jen zaplatit u některé ze tří K-Scan pokladen.

 „Zkoušeli jsme to s Dominikou poprvé. Se skenerem je nákup příjemný a rychlejší. Já mám raději, když můžu jít ke klasické pokladně, ale Dominika často chodí k těm samoobslužným pokladnám, takže pro ni to není až taková změna,“ prohlásil dvojnásobný mistr světa.

Jágra v nové prodejně potěšily zákaznické terminály, které slouží k ověření cen, poskytují informace o složení výrobků nebo ukazují plánek prodejny.

„Celkově se mi líbí, že se v prodejnách Kauflandu dobře orientuji. Na první pohled se zdají větší, ale informační systém mě vždy dobře nasměruje. Co nejvíc věcí, na co nejmenším prostoru, to je pro mě ideální,“ žertoval historicky druhý nejproduktivnější hráč zámořské NHL.

V prodejně Čestlicích se mj. zastavil u čerstvých pultů se širokým sortimentem sýrů, lahůdek, uzenin a dalších druhů masa, včetně toho z nedalekého masozávodu v Modleticích.

„Dobré bylo, že u čerstvých pultů je bohatá nabídka. Já mám rád šunky, odmala jsem zvyklý snídat rohlík nebo chleba se šunkou,“ prozradil Jágr. „A taky mě potěšil velký výběr ovoce. Chutnají mi banány a pak mandarinky, když jsou sladké a bez pecek. Mám raději hrušky než jablka. A taky melouny. Chutnají mi všechny druhy,“ svěřil se.

Jak si své stravování v sezoně hlídá? Snaží se, ale…

„Můj jídelníček vypadá opravdu skvěle. Mám rád kávu, za den ji stihnu vypít i několik šálků. K té je dobrá bábovka, tu mám jako sladké pečivo společně s buchtami nejraději,“ dodává s vtipem Jaromír. „A nejoblíbenějším hlavním jídlem je pro mě řízek s bramborem, ale většinou moc neobědvám. Spíš si ho dávám až k večeři. Lepší je kuřecí, ale vepřový také může být,“ doplnil Jágr.