Houslista Miroslav Ambroš vystoupí v Rakouském kulturním fóru v New Yorku. 

Po úspěšných koncertech na západním pobřeží USA ve městech Los Angeles, San Diego a San Francisco, vystoupí přední český houslista Miroslav Ambroš společně s klavíristkou Zuzanou Ambrošovou také v New Yorku. Na toto turné dostali oba umělci pozvání již popáté.

Společně uvedou díla českých a rakouských skladatelů  W.A. Mozarta, F. Kreislera, A. Dvořáka, B. Smetany a J. Filase. 

Koncert pořádá České centrum New York ve spolupráci s Rakouským kulturním fórem New York 

Miroslav Ambroš prošel vedením u celé řady významných pedagogů v Čechách i zahraničí na Pražské konzervatoři, HAMU a HFMT Hannover ( J. Hnyk, I. Ženatý, P. Kudelásek, I. Štraus a K. Wegrzyn). Do sbírky jeho vzdělání patří také řada mistrovských kurzů kde studoval u takových velikánů jako jsou P. Zukerman, R. Ricci, A. Chumachenco, G.Pauk, P. Amoyal a další.  Od roku 2008 byl navíc soukromým žákem Mistra Josefa Suka, se kterým také natočil CD a vystoupil na festivalu Pražské Jaro.
Miroslav Ambroš získal celou řadu ocenění. Stal se např. absolutním vítězem mezinárodní interpretační soutěže „Du Prix des Jeunes Talents Européens de Musique Classique“ v Marseille a je také držitelem prestižního ocenění společnosti YAMAHA. Během svých studií byl úspěsný také na soutěžích L. Spohra, L. van Beethovena a na Concertinu Praga, kde se stal absolutním vítězem v kategorii komorní soubory. 

V únoru 2020 získal zlatou medaili na Mezinárodní interpretační soutěži ve Vídni a stříbrnou medaili na Mezinárodní soutěži v New Yorku. V roce 2022 získal opět na soutěži v New Yorku zlatou medaili.   

 
Miroslav vystoupil s významnými českými a zahraničními orchestry a dirigenty J.Bělohlávkem, P. Vronským, L. Svárovským, E. Jaffem a dalšími.  
V roce 2018 založil unikátní dámský komorní orchestr Ambroš Ladies Orchestra, se kterým např. vystoupil v monacké Opeře Garnier pod záštitou Prince Alberta II.
Miroslav Ambroš již více než dvacet let spolupracuje pod názvem Ambroš duo Prague s klavíristkou Zuzanou Ambrošovou na koncertech po celém světě. Zuzana Ambrošová je absolventkou konzervatoře v Košicích a HAMU v Praze. Je laureátkou soutěží B. Smetany a L. van Beethovena a sólově vystoupila s Košickou filharmonií a Vídeňskými symfoniky. V současné době vyučuje na gymnáziu hl. města Prahy a Konzervatoři Jana Deyla v Praze. Je vzhledávanou komorní hráčkou.   
  
Koncert se uskuteční  v pondělí 7.listopadu 2022 od 19 hodin v Rakouském kulturním fóru New York .