Hororová nehoda německé závodnice Sophia Floersch Macau 2018

Hororová nehoda německé závodnice F3 v Macau 18.11.2018 – Sophia Floersch Macau 2018


Nehoda se stala při závodě formule F 3 kde závodí také syn Michaela Schumachera – Mick. V samém začátku závodu po pár kolech v neuvěřitelné rychlosti přes 250 km/h havarovala mladá 17 letá závodnice Sophia Floersch .

Řidička  Formule 3 Sophia Florsch si zlomila páteř při nehodě ve vysoké rychlosti v Grand Prix v Číně.

Auto sedmnáctileté německé řidičky se vymklo kontrole a dostalo se do zatáčky, předtím než prolétlo vzduchem a narazilo do ochranné bariéry.

Prohlášení jejího týmu Van Amersfoort Racing se uvádí, že Florsch byla při vědomí a ve stabilním stavu. „Jsem v pořádku, ale zítra podstoupím operaci,“ dodala Florsch v neděli v sociálních médiích. „Děkuji všem za podporující zprávy. Brzy podám zprávy.“



Booking.com

Japonský jezdec Sho Tsuboi, první do kterého Florsch narazila, byl převezen do nemocnice s bolestí zad. Podle organizátorů závodů jsou dva fotografové a traťový maršál také v nemocnici. Fotograf Minami Hiroyuki má otřes mozku, zatímco maršál Chan Cha In utrpěl zlomeninu obličejové kosti a roztržení. Druhý fotograf, Chan Weng Wang, utrpěl poranění jater. Závod  bezprostředně přerušily  červené vlajky a byl restartován o hodinu později.