Hasiči během necelých dvou hodin zasahovali u dvou tragických nehod

U dvou tragických nehod, v průběhu dvou hodin, zasahovali hasiči v Moravskoslezském kraji. Při nehodách přišli o život celkem tři lidé, u jedné nehody museli hasiči řidiče z vozu vyprostit pomocí vyprošťovacího nářadí.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o první nehodě, která se stala v Orlové, v 16.34 hod.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Orlové a Karviné. Druhou tragickou nehodu, která se stala v Loučce, místní části Nového Jičína, přijali operátoři pět minut před osmnáctou hodinou. Vysláni byli profesionální hasiči z Nového Jičína se dvěma zásahovými vozy.

V Orlové hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci jak řidiče, tak i spolujezdce, neboť oba se nacházeli mimo vozidlo. V resuscitaci pokračovali i po příjezdu záchranné služby, ale i přes veškerou snahu lékař u obou osob konstatoval smrt.

V Novém Jičíně přijeli hasiči na místo události už pět minut po vyhlášení poplachu.

Ve vozidle se nacházel řidič, který nejevil známky života. Hasiči ho během pár minut z vozidla vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí a předali k resuscitaci posádce záchranné služby. I v tomto případě ale lékař konstatoval smrt.

Hasiči u obou nehod zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení záchranných prací asistovali policii při vyšetřování nehod, nasvítili jim místa událostí a po ukončení šetření uklidili a zprovoznili komunikace, které byly po dobu zásahu a vyšetřování neprůjezdné.

Zdroj : HZS Moravskoslezského kraje