Guanyu Zhou bude jezdcem týmu Alfa Romeo Racing ORLEN v roce 2022

Alfa Romeo Racing ORLEN bude mít podporu talentu a mladistvého nadšení, když se Guanyu Zhou připojí k týmu jako závodní jezdec pro sezónu 2022. Čínský mladík, mnohonásobný vítěz závodů v šampionátu FIA F2, si odbude svůj debut v F1, když se postaví na startovní rošt pro zahájení příští sezóny v Bahrajnu.

 

Vůbec první jezdec Formule 1 z Číny, Zhou, je průkopníkem, který napíše klíčovou stránku historie motorsportu své země.

Jeho cesta do Formule 1 je cesta oddanosti a odhodlání, bez přímého vzoru, který by nastavil cestu, ale s neochvějnou důvěrou ve své vlastní schopnosti a neochvějnou podporou své rodiny.

Dvaadvacetiletý Zhou, který ve své kariéře zažil úspěchy na všech úrovních závodění, je již nějakou dobu v hledáčku většiny týmů F1. V roce 2015 skončil druhý v italské F4, než získal závodní vítězství v Euro F3 a F2, feeder sérii Formule 1.

Zejména rok 2021 byl průlomovým rokem pro jezdce, který je v současné době na druhém místě v průběžném pořadí F2 a je připraven bojovat o titul v posledních dvou podnicích sezóny v Saúdské Arábii a Abú Zabí.

Zhou se připojí k týmu s dědictvím a tradicí a doplní vysoce konkurenceschopnou sestavu po boku Valtteriho Bottase: tato kombinace mládí a zkušeností bude připravena posunout Alfa Romeo Racing ORLEN kupředu v době, kdy tento sport zahrnuje zcela nový soubor. pravidel a všechny týmy začínají svou honbu za slávou od nuly.

S kompletní sestavou závodních jezdců pro rok 2022 je nyní tým připraven pustit se do této nové éry s jistotou. Vítejte v Alfa Romeo Racing ORLEN, Zhou!

 

Frédéric Vasseur, šéf týmu Alfa Romeo Racing ORLEN:

„Je mi potěšením přivítat Guanyu Zhou v Alfa Romeo Racing ORLEN. Je to velmi talentovaný jezdec, jak ukázaly jeho výsledky v F2, a těšíme se, že jeho talentu pomůžeme ve formuli 1 ještě více rozkvést. Jsme hrdí na naši sestavu pro rok 2022 a jsme si jisti, že Zhou vytvoří velmi úspěšné partnerství s Valtteri. Těšíme se také na to, že přivítáme všechny nové čínské fanoušky, kteří se připojí k týmu: Alfa Romeo Racing ORLEN je historická značka, která ztělesňuje ducha Formule 1 a uděláme vše pro to, aby byl zážitek z našeho sportu skvělý i v  Číně.“

Guanyu Zhou Alfa Romeo Racing  ORLEN:

„Od mládí jsem snil o tom, že se dostanu  tak vysoko, jak jen dokážu ve sportu, který mě nadchl, a nyní se tento sen stal skutečností. Je pro mě výsadou začít svou závodní kariéru ve Formuli 1 s ikonickým týmem, týmem, který v minulosti do Formule 1 přivedl tolik mladých talentů. Nyní je sen skutečností. Cítím se dobře připravený na obrovskou výzvu formule 1, která je vrcholem mého sportu, spolu s osvědčeným talentem světové třídy ve Valtteri Bottasovi. Rád bych poděkoval týmu Alfa Romeo Racing ORLEN za tuto příležitost. Příští rok bude cílem naučit se co nejvíce a co nejrychleji. Být vůbec prvním čínským jezdcem ve formuli 1 je průlom v historii čínského motorsportu. Vím, že ve mně bude spočívat spousta nadějí a jako vždy to budu brát jako motivaci stát se lepšími a dosáhnout více.“

zdroj : Alfa Romeo F1