Gomzjakov si v neděli spravil náladu v Sosnové a nedělní závod vyhrál

Na autodromu v Sosnové se v neděli 6. listopadu konal již třetí závod Autodrom Rally Série. Ranní mlhy tentokrát vydržely po celý den, a tak se závodilo v klasickém podzimním počasí. Po sobotním Setkání mistrů se na start postavilo téměř 100 závodníků. Domácímu Tomáši Gomzjakovovi se v sobotním závodě kvůli závadě nedařilo ale v neděli kraloval už od ranního měřeného tréninku a s přehledem vyhrál.

Za ním se ovšem pořadí neustále měnilo podle toho, jak se kdo trefil do obutí a do apexů.

Rozdíl v tréninku mezi druhým Vladimírem Hanzlem (Ford Fiesta) a dvanáctým Tomášem Kudrnou (BMW) byly necelé 2 sekundy, a tak se rozhodovalo doslova v posledním kole závodu. Po první sérii byl druhý za suverénním Gomzjakovem Ondřej Ginzel (Yamaha Kartcross), třetí Vladimír Hanzl. Po druhé sérii se vrátil na druhé místo Vladimír Hanzl, na třetí poskočil Tomáš Sulek (Yamaha Kartcross) a zůstal tam i po poslední, třetí sérii. Na druhé místo absolutně však vylétl Karel Lehmann (BMW), který byl zároveň nejrychlejší ve dvoukolkách. Druhé místo ve 2WD vybojoval na stejném voze Tomáš Lehmann a třetí skončil Tomáš Kudrna jak jinak než na BMW.

Nejrychlejším juniorem byl opět Marek Mičík (Škoda Felicia), který obsadil absolutně 10. místo, druhý skončil Matyáš Gomzjakov (Suzuki Kartcross), když necelou sekundu za ním dojel Dominik Huráb (Toyota Yaris GR).

Nejrychlejší dívkou byla opět Nikola Halousková (Škoda Felicia), druhé místo vybojovala Barča Komárková (Citroen Saxo) třetí skončila Veronika Haseová (Citroen C2).

V průběžném pořadí absolutní klasifikace je po třech závodech na čele Tomáš Gomzjakov se 40 body, druhý Daniel Suk (Subaru WRX) ztrácí 5 bodů, o další bod zpět je Ondřej Ginzel.

Ve dvoukolkách je průběžně první Tomáš Kudrna (51 bodů), druhý Dominik Nwelati (Opel Adam, 39 bodů) a třetí Marek Lacika (Renault Clio).
Juniory vede se 44 body František Blumel jr. (Opel Adam), o dva body zpět je Dominik Huráb, další 2 body ztrácí Marek Mičík.
Třídu 11 vede Martin Donát (VW UP), třídu 12 Marek Szekely (Peugeot 106), třídu 21 Marek Hons (Peugeot 106), třídu 22 Dominik Nwelati, třídu 31 Dominik Huráb, třídu 32 Marek Lacika, třídu 41 Jan Strnad (Mazda MX5), třídu 42 Tomáš Kudrna, třídu 51 Daniel Suk, třídu 52 Ondřej Ginzel.

Čtvrtý závod Autodrom Rally Série se koná v sobotu 3. prosince a pevně věříme, že to po úvodních suchých závodech už bude pěkné poklouzáníčko a že si všichni náležitě užijí parádní smyky.

 

Podrobné výsledky jednotlivých tříd a další informace včetně přihlášky najdete na :