Giorgio Armani představuje BLANC KOGANE A NOIR KOGANE

Giorgio Armani představuje BLANC KOGANE a NOIR KOGANE, nové rafinované duo, které tvoří nejnovější přírůstky do kolekce vůní Armani/Privé Haute Couture. Každý flakón, respektive jeho provedení v odstínech slonové kosti a sytě černé, je zdoben zlatými vzory, které odrážejí vzácnost keramiky Kintsugi a vzdávají hold tomuto umění předků.

Obě vůně jsou kontrastní, ale zároveň se doplňují a tvoří přesvědčivý vonný pár. BLANC KOGANGE je zářivá, návyková a dekonstruovaná pižmová vůně, jejíž základ tvoří vzácné nóty bílého jasmínu. NOIR KOGANE je naproti tomu zemitá a koženě tajemná vůně vetiveru, umocněná hřejivými a pikantními nóty šafránu.
Od roku 2004 Giorgio Armani převádí podstatu svých kolekcí Haute Couture do jedinečných vůní se vzácnými, precizně zpracovanými ingrediencemi, které vyjadřují nekompromisní dokonalost. Vůně Armani/Privé Haute Couture zahrnují čtyři kolekce výrazných a rafinovaných vůní: Les Eaux, La Collection, Les Mille et Une Nuits a Les Terres Précieuses. BLANC KOGANE a NOIR KOGANE se připojují ke kolekci Les Terres Précieuses a evokují kultury a krajiny, které inspirovaly Giorgia Armaniho.

VYTŘÍBENÉ UMĚNÍ PŘEDKŮ

Duo vůní vzdává hold umění předků Kintsugi, jehož historie sahá až do 15. století. Jeho řemeslo, které podtrhuje filozofii odolnosti, spočívá v opravě rozbité keramiky zvýrazněním jejích lomových linií pravým zlatým práškem, čímž se z každodenního předmětu stává umělecké dílo.

Flakony BLANC KOGANE a NOIR KOGANE nabízejí současnou interpretaci Kintsugi. Flakony v charakteristickém čtvercovém tvaru Armani/Privé jsou navrženy v odstínech černé a slonovinové kosti, které evokují povrchovou úpravu a strukturu keramiky. Každá z nich je zdobena organicky vyhlížejícím zlatým vzorem, který připomíná vzácné ozdoby vytvořené v umění Kintsugi.
Každý flakon je osazen čtvercovou zlatou destičkou Armani/Privé s výrazně černým písmem a názvem vůně. Flakon vůně BLANC KOGANE je zakončen lakovaným uzávěrem v barvě slonové kosti, u vůně NOIR KOGANE je uzávěr hladký, lesklý a černý.

BLANC KOGANE – ZÁŘIVÁ, ZAHALUJÍCÍ VŮNĚ

BLANC KOGANE je návyková, bílá květinově pižmová vůně, kterou vytvořil mistr parfémář Benoist Lapouza (GIVAUDAN) a která přináší čistou živočišnou vůni ve spojení s bílým jasmínem. Tato zahalující vůně vykouzlí čistou, jemnou vonnou kompozici.
Vůně se otevírá jasnými, podmanivými nóty svěží citronové esence z Itálie. Srdce zprostředkovává živočišnou květinovost. Duet nótů jasmínu, udržitelně získávaného v

Indii, se mísí se sluneční ylang ylang a fluidním akordem konvalinky a vytváří tak harmonickou stopu vůně. V základu se snoubí esence vetiveru z Haiti pocházející z
udržitelných zdrojů a esence pačuli z Indonésie, které do základu vnášejí nový, dřevitý aspekt v podobě nót bílého pižma.
Vůně BLANC KOGANE, která podtrhuje výjimečný olfaktorický savoir-faire Giorgia Armaniho, je naplněna dvěma odrůdami ručně sbíraného jasmínu, z nichž každá je vyrobena exkluzivním extrakčním procesem.

Jasmínová super infuze grandiflorum vzniká macerací jasmínového extraktu v alkoholu po dobu dvou měsíců, aby se zvýraznily jeho nejpřitažlivější aspekty. Výsledkem jsou nóty s ovocnějším a květinovějším nádechem, který evokuje vůni skutečného jasmínového květu. Saumure jasmine grandiflorum vzniká novou metodou extrakce, při níž se k zachycení aromatických molekul jasmínových květů používá těkavé rozpouštědlo. Tím se dosáhne silného, bohatě strukturovaného akordu.

NOIR KOGANE – ZEMITÁ, TAJEMNÁ VŮNĚ

Opulentní dřevitě kořeněná vůně NOIR KOGANE je dílem parfumérky Sophie Labbé (FIRMENICH). Zachycuje zemitou, dřevitou vůni vetiveru, kterou umocňují hřejivé a pikantní nóty šafránu.

Vůni otevírá podmanivá a svěží elemi. Ve vůni se dále rozvíjí esence olibanum, obklopená šafránovými nóty, které zdůrazňují koženou, odvážnou tvář vůně. V základu se nachází srdce z vetiveru, který pochází z udržitelných zdrojů z Haiti a snoubí se s esencí pačuli z Guatemaly. Tyto tóny se mísí s dřevitě-koženými akordy základu a propůjčují vůni kouřový, dřevitý a živočišný efekt a hluboký, texturovaný pocit.

Mezi složkami vůně je i srdce z vetiveru, které bylo vytvořeno speciálně pro Giorgio Armani, aby vytvořilo charakteristickou kompozici NOIR KOGANE. Tato ručně sbíraná a vzácná složka se získává specifickou metodou, při níž se kořeny vetiveru deset hodin destilují v blízkosti místa, kde se rostlina sklízí, aby dodala vonné složce živěiší aspekt. Tento vetiverový esenciální olej je poté upravován a čištěn pomocí molekulární destilace pro získání svěží, jiskřivé vetiverové vůně, která zjemňuje své zemitější nóty.


OD HAUTE COUTURE PO HAUTE FRAGRANCE

Již více než patnáct let zachycuje Giorgio Armani podstatu kolekcí Armani/Privé Haute Couture a převádí ji do odvážných vůní. Vyjádření osobních zkušeností a vlivů Giorgia Armaniho vedlo k vytvoření jedinečných vůní. Zkoumání přírody a kultury, nečekané čichové cesty prostřednictvím jemných ingrediencí.