Fotbalovým šéfem se stal Fousek, do vedení se nedostali Šmicer ani Tvrdík

Fotbalová asociace má nového předsedu. Stal se jím dlouholetý funkcionář Petr Fousek, který v tajné volbě porazil bývalého reprezentanta Karla Poborského. Místopředsedou za českou komoru se stal Jan Richter, podporovatel Poborského. Moravského místopředsedu získal Fouskův stoupenec Jiří Šidliák.

Nyní jsou na řadě další místa ve výkonném výboru, sledovat je můžete online. Nástupce Martina Malíka, který už svůj post neobhajoval, byl zvolen ve druhém kole.


„Byl to dlouhý a těsný souboj. Podporovatelům Karla Poborského bych chtěl říct, že jsem prezidentem všech,“ prohlásil Fousek z pódia směrem k delegátům.


Fousek získal celkově vyšší počet hlasů ze všech přítomných delegátů. Dostal 106 hlasů, ke zvolení stačila rovná stovka. Poborský měl 91 hlasů.


„S Petrem Fouskem to byl férový souboj. Respektuju volbu delegátů. Dal jsem tomu maximum, co šlo, byla to pro mě obrovská zkušenost,“ řekl Poborský.


„Pro mě je každá prohra špatná, ale život se mi nezhroutil. Od začátku až do konce jsem nebyl schopen si na fakta sáhnout, i v krajích a na návštěvách jsem nechtěl odpověď, jestli mě budou volit. Nechával jsem to na nich, ať si zvolí vedení, ve které jsou přesvědčeni. Byla to pro mě neznámá, spekulace, odhady. I sem jsem odjížděl s tím, že vyhrát chci, ale že to může dopadnout i jinak,“poznamenal Poborský.


Nový předseda dostal čtyřletý mandát.
Zdroj: ČTK
Foto: FAČR