Formule 1 v Čechách na vybraných čerpacích stanicích ORLEN Benzina

Síť čerpacích stanic ORLEN Benzina úspěšně odstartovala jedinečné výstavní turné, které nadchne všechny milovníky rychlých kol. Po čerpací stanici ORLEN Benzina v Záluží u Litvínova se monopost formule 1 v barvách týmu Alfa Romeo F1 Team ORLEN představí zákazníkům v pražské čtvrti Braník, na čerpací stanici ORLEN Benzina na Jižní spojce, kde bude k vidění od úterý 25. října do pondělí 31. října. Odtud pak v listopadu zamíří na další dvě čerpací stanice na dálnici D1. V rámci výstavy se může široká veřejnost zapojit do dvou soutěží o hodnotné ceny.

 

„Máme velkou radost, že můžeme našim zákazníkům v Praze představit technicky unikátní monopost formule 1, s nímž se jezdci námi podporovaného týmu Alfa Romeo F1 Team ORLEN účastní celosvětového šampionátu. Vzhledem k velké popularitě motoristického sportu a F1 v České republice věřím, že si tuto jedinečnou příležitost nenechají fanoušci rychlých kol ujít a v nadcházejících sedmi dnech navštíví naši čerpací stanici ORLEN Benzina na Jižní spojce v Braníku, kde bude závodní vůz F1 vystaven,“ říká Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol, do které patří i síť čerpacích stanic ORLEN Benzina.

Letošní monopost Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42 absolvuje turné po českých čerpacích stanicích.

Výstavní turné odstartovalo 17. října na čerpací stanici ORLEN Benzina v Záluží u Litvínova, kde je vůz prezentován v transparentním skleněném boxu. Další zastávkou vzácného exponátu nyní bude čerpací stanice na Jižní spojce v pražském Braníku, kde se ukáže ve dnech
25. až 31. října. Poté bude závodní vůz F1 budit pozornost v následujících lokalitách:

  • čerpací stanice Devět křížů na dálnici D1 ve směru do Brna (1. až 7. listopadu)
  • čerpací stanice Klimkovice u Ostravy na dálnici D1 ve směru na Ostravu (8. až 14. listopadu)

Síť čerpacích stanic ORLEN Benzina připravila v rámci roadshow oslavující nejvyšší sportovní výkony hned dvě soutěže pro veřejnost o zajímavé ceny – reklamní předměty týmu Alfa Romeo F1 Team ORLEN nebo kurz bezpečné jízdy na Autodromu Most v hodnotě 5000 Kč.

Technické informace a zajímavosti o vozu Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42

Šasi: monokok z uhlíkových vláken
Motor: Ferrari Tipo 065/6 EVO V6 objemu 1600 cm3 uložený uprostřed podélně, hmotnost 145 kg, hliníkový blok a hlava, vrtání x zdvih 80 x 53 mm, rozvod DOHC, přímé vstřikování paliva, mazání se suchou skříní, přeplňování turbodmychadlem, výkon 740 koní, litrový výkon 463 koní, limit 15 000 min-1
Převodovka: 8stupňová automatizovaná sekvenční s řazením pádly na volantu, zadní pohon
Pneumatiky: Pirelli P-Zero 305/670 – 405/670
Podvozek: dvojitá příčná ramena vpředu a vzadu, stabilizátory, karbon-keramické brzdy
Délka: 5500 mm
Šířka: 2000 mm
Hmotnost: 795 kg
Maximální rychlost během závodu: 370 km/h
Zrychlení z 0 na 100: 2,6 vteřiny
Zrychlení z 0 na 200: 4,8 vteřiny

 

Čeští fanoušci motoristického sportu se mohou po loňském úspěšném turné setkat s nejmodernějším monopostem formule 1 již podruhé. V českých městech vidělo loni monopost více než 20 tisíc zájemců, a letos se tak celý seriál vrací nejen do Česka, ale pro velký úspěch se rozšiřuje i za hranice na Slovensko. Čerpací stanice ORLEN Benzina jsou součástí velké a stabilní mezinárodní sítě, do které spadají bezmála tři tisíce čerpacích stanic v Polsku, Německu, Litvě, Česku, na Slovensku a brzy také v Maďarsku. Tento mezinárodní záběr je podtržen úspěšným působením skupiny ORLEN v seriálu Formule 1.

Přítomnost monopostu F1 na čerpacích stanicích ORLEN Benzina v České republice je součástí kampaně Společně na cestě vpřed. Tato kampaň připomíná zákazníkům spojení sil sítě čerpacích stanic ORLEN Benzina s její mateřskou skupinou ORLEN, díky níž se značka neustále zdokonaluje, přináší inovace, zvyšuje kvalitu služeb a nabízí širokou škálu palivových a nepalivových produktů.

Cesta od autobusu na Orlen benzina Praha – Branik

ORLEN Benzina je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Kromě paliv EFECTA s čistícím účinkem nabízí ORLEN Benzina také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. ORLEN Benzina vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS a zákazníkům nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci ORLEN Benzina a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka. Celkem ORLEN Benzina v Česku provozuje 427 čerpacích stanic a má tržní podíl 23 %. Důvěru spotřebitelů potvrzuje i fakt, že ORLEN Benzina již pětkrát získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice. V roce 2019 vstoupila na Slovensko. V současnosti má ORLEN Benzina ve své síti na Slovensku již 24 stanic a je jedním z nejrychleji rostoucích řetězců na tamním trhu.

 

Více na:


  • Litvínov, čerpací stanici ORLEN Benzina v Záluží (17.- 24.10.)
  • Praha Braník, čerpací stanice na Jižní spojce (25.- 31.10.)
  • Devět křížů na dálnici D1 (1.11.- 7.11.)
  • Klimkovice u Ostravy na dálnici D1 (8.- 14.11.)


 

Foto: ORLEN Benzina