Formule 1 potvrdila změnu 7. závodu kalendáře 2021, přičemž Grand Prix Turecka nahradila Grand Prix Kanady na víkend od 11. do 13. června 2021

Vzhledem k probíhajícím mezinárodním cestovním omezením platným v Kanadě nebylo možné, aby Formule 1 vstoupila do země bez povinné 14denní karantény, což bylo důvodem změny.

„Jsme vděční za úsilí promotéra a úřadů v Kanadě, Quebecu a Montrealu v posledních několika týdnech ve snaze uskutečnit závod a jsme rádi, že můžeme oznámit dvouleté prodloužení našeho partnerství s Grand Prix Kanady “, uvádí se v prohlášení Formule 1.

„Budeme spolupracovat s promotérem, abychom zajistili, že ti, kteří mají vstupenky na závody 2020 a 2021, získají možnost vrácení peněz nebo převedou své vstupenky na příští rok a těšíme se na závody v Kanadě v roce 2022.“

Turecko se vrací do kalendáře po napínavé první události v Istanbulu po devíti letech loni v listopadu, kdy Lewis Hamilton získal posedmé titul mistra světa.

„I když je zklamáním, že v této sezóně nemůžeme být v Kanadě, máme radost, že můžeme potvrdit, že Turecko bude v roce 2021 hostit Grand Prix po úžasném závodě minulé sezóny,“ řekl Stefano Domenicali, prezident a generální ředitel Formule 1.

„Vím, že naši fanoušci uvítali dramatický začátkem sezóny a Turecko je skvělý okruh, který přináší skvělé souboje na trati.“

„Chtěl bych poděkovat promotérům a úřadům v Kanadě za veškeré jejich úsilí v posledních týdnech, ale situace v souvislosti s cestováním zhatila naše plány.“ Rovněž bych chtěl poděkovat promotérům a tureckým úřadům za trvalou ochotu pořádat závody Formule 1, které ukazují obrovský zájem o náš sport.

„Od začátku roku jsme měli velmi úspěšná jednání se všemi ostatními promotéry a během tohoto období s nimi budeme i nadále úzce spolupracovat.“

Formule 1 bude v této sezoně pokračovat v cestování  za přísných bezpečnostních opatření, která v roce 2020 umožnila bezpečné cestování do 12 zemí. Opatření se ukázala jako vysoce účinná díky více než 78 000 testům COVID-19 provedeným v minulé sezóně s pouze 78 pozitivními výsledky, což je míra 0,1%. Doposud bylo v této sezóně provedeno více než 12 000 testů s 14 pozitivními případy, opět s mírou 0,1%.

Formule 1 – kalendář závodů 2021