Finálová účast tří grácií Elly, Zoe a Barbary po nominacích v ohrožení. Vystěhování hrozí Zoe, Elle a Tarikovi.

Už jen devět dní zbývá do velkého finále show Big Brother Česko & Slovensko. V Domě Big Brothera zůstává osm spolubydlících. Na začátku včerejšího 52. dílu se Zoe ve Zpovědnici vyjadřovala k videu, ve kterém ji její rodina a přátelé poslali vzkazy plné podpory. Říká, že jí video psychicky pomohlo a moc jí potěšilo.

Standa se ve Zpovědnici nechává slyšet, že mu také jeho rodina a přátelé chybí, ale nemá Zoe za zlé, že video od přátel dostala právě ona. Následně vysvětluje Zoe, že si nemá vysvětlovat jeho výraz při sledování videa nikterak zle.

Ella, Barbara a Zoe společně probírají, že i další spolubydlící při sledování videa nereagovali příliš pozitivně. Zoe následně mluví do kamery v koupelně a říká, že je ráda za možnost vidět své blízké a posílá jim jejím prostřednictvím vzkaz.

Barbara se Zoe se usadily u bazénu a probírají společně nominace. Posléze se k nim připojuje i Ella.

Zoe říká, že právě oni, jakožto „tři grácie“ si nejvíce zaslouží jít do finále. Poté se ohlížejí směrem do obýváku, zda Katrin jejich rozhovor nezaslechla.

Karolína se Standou probírají v koupelně jeho city, které chová k Elle. Standa se svěřuje, jak ho mrzí, že ho Ella vnímá jako pártyboye a ona touží po rodině.  Prý by se ale kvůli ní dokázal změnit.

Druhý den ráno probírají spolubydlící nominace. Karolína je řeší v koupelně s Katrin, v ložnici se o nich baví trojice Barbara, Ella a Zoe. Barbara pak předvádí v ložnici pro Paní domu ještěrku, kterou Ella a Zoe pozorují zpoza skla. 

 

Následně Big Brother vyhlašuje další misi v rámci týdne pokušení.

Spolubydlící chodí jednotlivě do Zpovědnice, kde na ně čeká úkol. Pokud uspějí, mají možnost každý vyhrát 100 BB coinů. Ostatní spolubydlící na TV sledují, jak jsou jednotlivci ve Zpovědnici s plněním úkolu úspěšní: Tarik během dvou minut spořádá oloupanou cibuli. Ella zvládá vypít během dvou minut smoothie z avokáda, chilli papriček a banánů. Františkovi se podaří v časovém limitu dvou minut spořádat dvě chilli papričky. Barbara naopak selže, když se jí nepodaří včas sníst špízy z marshmallow pokapanými wasabi. Karolíně se nepodaří včas přesunout jen pomocí úst bramborovou kaši z mísy do džbánu. Zoe se naopak daří pomocí dentálního retraktoru sfouknout svíčku. Katrin si úspěšně rozbíjí o hlavu několik vajec. Standa s úspěchem rozpozná všechny ingredience a předměty, které se mu vysypou na hlavu. Celkem spolubydlící získají 700 BB coinů a následně mají možnost hodem mince svou výhru zdvojnásobit, nebo o vše přijít. Barbara je při hodu ale neúspěšná, takže o celou výhru záhy přicházejí.

 

Následují nominace a odůvodnění (v závorce):

Big Brother oznamuje, že Zoe je z minulého týdne automaticky nominována Karolínou.

Zoe nominuje Karolínu (nedokáže s ní pořádně mluvit, je nepořádná a lenivá) a Katrin (od začátku hry je to s ní jak na horské dráze a vytvářela nepříjemnou energii a neví, jestli jí může věřit).

Tarik nominuje Karolínu (je neprůbojná, ztrácí sama sebe a nechová se dobře k Františkovi) a Ella (je v určitých situacích ješitná).

Ella nominuje Katrin (nevěří ji, je falešná a zklamala jí) a Tarika (celou dobu si k sobě nenašli cestu, je stále s Katrin, nevnímá ho jako samostatného hráče). 

František nominuje Ellu (je uječená a hodně mluví) a Tarika (je ovlivňovaný Katrin, což mu škodí). 

Standa nominuje Katrin (od začátku rozdělovala společnost, změnila se až v posledních dnech) jako druhého nominuje Tarika (je ovlivněn Katrin).

Barbara jako Paní domu dává dva nominační body Standovi (má problém s upřímností, jak k sobě, tak Elle) a Karolínu (je lenivá a nepodílela se na pracích).

Karolína nominuje Ellu (nikdo jiný jí v Domě nezbyl, mrzí jí, že si s ní kvůli úklidu nepřišla promluvit dříve ) a Tarika, (neměli k sobě blízko po celou dobu hry).

Katrin nominuje Ella (je pokrytecká, neposlouchá názory ostatních lidí, je neupřímná) a Standu (nominoval Tarika, je přelétavý).

 

Na posledním ceremoniálu nominací tak byli nominováni: Zoe (automatická nominace), Ella (4) a Tarik (4).

                                                                                           

 

Diváci už nyní mohou pro svého favorita, kterého chtějí zachránit před vystěhováním, hlasovat v mobilní aplikaci Big Brother.

Nový díl Big Brothera najdou diváci již dnes večer na Voyo a následující všední den Nova Fun, přímý přenos a vyřazování je pro diváky připraveno v sobotu ve 20.30 na Voyo a Nova Fun.

Tříhodinový necenzurovaný přímý přenos Big Brother Live mohou diváci sledovat také na Voyo každý den od 16.00 do 19.00 hodin.