Eva Samková se ve Veysonnaz utká o prvenství ve finále Světového poháru

V sobotu 20. března, se uskuteční finále Světového poháru ve Veysonnaz, kde se rozhodne o držitelích křišťálového glóbu ve snowboardcrossu. Eva Samková, aktuálně vedoucí žena průběžného pořadí, se o celkové vítězství utká s obhájkyní trofeje Italkou Michele Moioliovou.



„Těším se na poslední závod, bude to hezké drama,“ prohlásila po posledním závodě v Gruzii Eva Samková, které se krátce zastavila v Čechách, aby pak odcestovala do dějiště finálového závodu s předstihem. Nyní má za sebou testování tratě a také první tréninky. Po tom včerejším prohlásila: „Je nás tady celkově méně, je to příjemné, trať je krásně upravená. Jsem spokojená, uvidíme, jak bude trénink probíhat v pátek.“



Pozitivně naladěn po trénincích je také trenér Marek Jelínek. „Ta trať je poměrně jednoduchá, opět se o ni dělíme se skikrosaři, boule a skoky tak nejsou příliš náročné. Trať Evce sedí, vyzkoušeli jsme různé mázy, teď jdou kluci testovat. Trénink dnes (v pátek) bude kratší, jen hodinu a půl, ale díky tomu, že se nejezdí před posledním závodem kvalifikace a startuje se dle celkového pořadí, máme o jeden navíc,“ říká Marek Jelínek.

Finálový závod je na programu v sobotu od 14,15 hodin, v přímém přenosu jej můžete opět sledovat na ČT 4 Sport.

Foto: FIS-SKI.com