Electric Lady Tereza Rays představila nový videoklip a chystá se na Global Rock Summit

  • Kytaristka a zpěvačka kapely Electric Lady Tereza Rays se chystá na cestu na Global Rock Summit v Los Angeles 24. – 25. března 2022. Zároveň představila svůj nový klip Influenza. Od roku 2022 je ambasadorkou značky Ibanez.

Electric Lady

Electric Lady je Funk / Rocková sestava kytaristky a zpěvačky Terezy Rays.  V kapele účinkují Cayman Jirman (baskytara) a Mathias Westerdijk (bicí).

Kapela byla založena r. 2013 vznikem singlu „Storm“, který se dostal nejen na české Óčko, ale i na MTV. Po příletu z New Orleans tentýž rok, vyhrává bluesovou soutěž Blues Aperitiv a následné roky poté účinkuje na Blues Alive v ČR a Polsku.  Roku 2015 vydala debutovou desku „Electrical“, kterou odjela natáčet na základě pozvání bubeníka Kirka Covingtona do USA r. 2014. V Čechách hudební materiál dotočila i vydala a  stala se firemní hráčkou světově známé značky  hudebních nástrojů Fender u nás.

Roku 2016 kapela odjela tour s plzeňskými Mandrage a dostala se tak před fanoušky Pop a Disco. Spolupráce s Ivanem Kralem „A Part Of My Heart“ – společný song, který Tereza Rays roku 2017 s Ivanem napsala. Ten samý rok vystoupila skupina před americkou baskytaristkou, která měla tu čest stát na podiu s Princem – Nik West

V roce 2020 Electric Lady vydává své hudební dílo Trilogy 2020 pod křídly Nemoros – KOBALT, na kterém spolupracovala nejen s anglickým producentem Nigelem Lowisem, ale také s dalšími českými producenty, dílo chystali rok. Jedná se o filmové zpracování 3 klipů.

  • Tereza Rays je od roku 2021  firemní hráčka Ibanez .
  • Tereza Rays, firemní hráčka Blackstars od r. 2021

Tereza Rays navázala také spolupráci s Hlasem Česka, kde působí jako patronka pro zpěv moderní a vlastní tvorbu.

Více informací naleznete na webových stránkách Electric Lady

 

Hlas Česka

Hlas Česka je sdružením hudebníků, umělců, skladatelů, milovníků kultury, ale i kulturně založených organizací a skupin, hudebních klubů a nahrávacích studií, kterým záleží na podpoře kultury v naší zemi.

„Účelem spolku je podpora národní kultury, jak v základní formě pomoci a podpory umělců a talentů, tak i na odborné úrovni při jednání s vládními a nestátními organizacemi o budoucnosti a podpoře naší kulturní scény. Spolek zahrnuje odborníky i širokou veřejnost“, uvedla předsedkyně spolku Ilona Rédlová.

Zakladateli spolu Hlas Česka, z.s. jsou operní pěvkyně, pedagožka a ředitelka československé pěvecké soutěže Hlas Česka, Moravy a Slezska, paní Ilona Rédlová, ředitel umělecké a filmové agentury Nemoros, s.r.o. pan Roman Rossi, tanečník a také produkční pěvecké soutěže Hlas Česka, Moravy a Slezska, pan Jaroslav Bouda.

Hlavními patrony jsou: český houslista se světovým renomé Pavel Šporcl, trojnásobná držitelka ceny Thálie operní pěvkyně Jana Šrejma Kačírková, zpěvačka a moderátorka Sonia Edde, exkluzivní kouzelníci Kelly a Tomasiano, projekt pro děti Karol a Kvido v zastoupení zpěvačkou Karolínou Neuvirthovou, influencer a účastník 3. řady reality show Like House Vojtěch Medlen.

Hlas Česka, z. s. pořádá československou pěveckou soutěž Hlas Česka, Moravy a Slezska. Zakladatelkou soutěže je operní pěvkyně a pedagožka Ilona Rédlová, která, jak sama říká, má za cíl propojit klasický zpěv se zpěvem moderním a dát příležitost mladým talentům, kteří se představí renomovaným umělcům a producentům.

„Ti nejlepší soutěžící dostanou možnost spolupracovat s uměleckou agenturou Nemoros, s.r.o., zazpívají si na významných koncertech a setkají se s osobnostmi, které jim do života dají cenné rady a zkušenosti“, dodává ředitelka soutěže Ilona Rédlová.

Soutěž je jediná svého druhu v ČR a SR. Dává příležitost talentovaným zpěvákům nejen v klasickém a populárním zpěvu, ale i ve zpěvu komorním a vlastní tvorbě. Ojedinělá je také tím, že kategorie jsou rozdělené nejen podle věku, ale také dle vzdělání soutěžících v oboru zpěv. Nově je letos otevřena také pro handicapované. Patronkou pro klasický zpěv se stala trojnásobná držitelka Thálie Jana Šrejma Kačírková, patronkou moderní zpěv a vlastní tvorbu je Tereza Rays/Electric Lady. Tváří soutěže je zpěvačka a moderátorka rádia Kiss Sonia Edde. Letos je vyhlášen již V. ročník této soutěže.

Hlas Česka z.s. je také zřizovatelem hudebního centra – Centrum Muzika v Krnově. Vedle koncertů se centrum snaží oslovovat širokou veřejnost se zájmem o hudbu a poskytovat jim soukromé kurzy hudby, muzikantskou klubovnu, workshopy minihrátky pro nejmenší a také tábory. Spolek a s ním spojené projekty finančně podporuje město Krnov. Získává pravidelnou záštitu hejtmana Moravskoslezského kraje Ing. Iva Vondráka, CSc. a Ministerstva kultury ČR .

 

Foto: JB Cysnews