Dvě stříbra a bronz vystříleli skeetaři na Světovém poháru v Káhiře

Na Světovém poháru brokařů v Káhiře, byly právě ukončeny soutěže skeetařů. Čeští reprezentanti získali 3 medaile. V týmech muži i ženy stříbro a mix bronz.

 

Skeetař Nýdrle těsně pod stupni vítězů

Mistr světa z roku 2019 těsně neprošel mezi medailisty, i tak ale v 32 letech zaznamenal v SP nejlepší výsledek v kariéře. Tomeček obsadil 13. místo a Miloš Slavíček skončil dvacátý.

Životní pohárové umístění vybojovaly v soutěži žen i pátá Anna Šindelářová a šestá Barbora Šumová. Stejně jako ony se i Nýdrle probojoval poprvé v SP mezi šestici.

finalistů. Předtím v rozstřelu pěti soupeřů o kvalifikační vítězství skončil rovněž čtvrtý.

Týmy skeetařů skončily se stříbrnými medailemi

Česká družstva skeetařů obsadila na Světovém poháru ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Káhiře druhá místa v týmových soutěžích mužů i žen.

Tomáš Nýdrle, Miloš Slavíček a Jakub Tomeček i Anna Šindelářová, Barbora Šumová a Martina Skalická nestačili ve finále na ruské soupeře.

Oba české týmy vyhrály kvalifikaci, v níž bylo klasifikováno jen po pěti družstvech, a postoupily do duelu o zlato. Vedle finálových soupeřů Rusů byly v obou kategoriích na startu už jen týmy Kazachstánu, Indie a domácího Egypta.

Soutěže ve skeetu budou na úvodním SP sezony pokračovat ještě v sobotu závody smíšených družstev, v nichž se představí dvojice Nýdrle, Šindelářová a Tomeček, Šumová.

Bronz v mixu

Skeetaři Anna Šindelářová a Tomáš Nýdrle obsadili na Světovém poháru v brokové střelbě v Káhiře třetí místo v soutěži smíšených dvojic.

Česká dvojice porazila v duelu o bronz ruský pár Natalja Vinogradovová, Alexej Skorobogatov 32:28. Mistr světa Nýdrle se Šindelářovou oplatili Rusům páteční porážky z finále mužských a ženských družstev.

Další čeští reprezentanti a zároveň olympionici Barbora Šumová a Jakub Tomeček obsadili v kvalifikaci šesté místo a do bojů o medaile nepostoupili. Soutěž vyhráli jiní Rusové Alina Fazylzjanovová a Alexandr Zemlin.

 

První SP v sezoně po roční přestávce způsobené pandemií koronaviru bude pokračovat od pondělí soutěžemi v trapu bez české účasti.

 

Zdroje: ČTK, Sport.cz

foto: Ivana Roháčková a Petr Luštický (trenér skeetařů)