Druhý nakažený sportovec v české výpravě. Stolní tenista Širuček měl pozitivní test

Stolní tenista Pavel Širuček je druhým českým sportovcem, který měl na olympijských hrách v Tokiu pozitivní test na covid-19. Bohužel to znamená, že nemůže nastoupit do olympijského turnaje při své premiéře na hrách.

 

Momentálně je v izolaci, stejně jako všichni tři další členové české výpravy, u nichž antigenní a následně PCR testy zachytily v minulých dnech přítomnost viru.

Celá situace nás nesmírně mrzí. Moc jsem se obával toho, že dojde i ke sportovním tragédiím. Jenže šíření viru nikdo z nás nedokáže úplně ovlivnit, ať se chrání sebelíp. Musím říct, že obdivuji, s jakým postojem se k téhle situaci postavil jak Pavel, tak před ním i Ondra Perušič a Simon Nausch,“ uvedl Martin Doktor, sportovní ředitel výpravy. „I nadále spolupracujeme s japonskými organizátory.“

„Nedá se s tím nic dělat. Taková je bohužel situace. Na světě jsou horší věci. Je to smůla, ale nejsem v tom sám, jsou tady jiní sportovci, kteří si prožili to samé,“ říká Pavel Širuček, pozitivně testovaný hráč na hrách v Tokiu.

 

Kvůli novému případu šlo během středečního dopoledne na přetestování PCR testy několik dalších českých sportovců, kteří byli v kontaktu s dříve nakaženými. Zároveň probíhá každodenní antigenní testování.

„V tuto chvíli víme, že další dva sportovce čeká potvrzující PCR test,“ dodal Martin Doktor.

 

Zdroj: ČOV

Foto: Ivana Roháčková