Dozvuky kmenové rady, návrat do bouří poničených kempů a kolabující Ornella

Voyo uvedlo včera  večer uvede pátý díl třetí řady reality show Česko & Slovensko. Soutěžící probírají dramatické události poslední kmenové rady, při které soutěž opustil Michal a po duelu také Kateřina.

Lovci probírají chování a amatérskou strategii Titánů.

Ornella neví co chce a Denisu mrzí kudla do zad. Kmeny absolvují dva souboje o odměnu a čeká je také návrat do kempů, které musely kvůli tropické bouři opustit.

Soutěžící se pouští do hledání symbolů skryté imunity, který letos budou muset skládat ze dvou dílků. Ornelle se v noci udělá zle a opouští kmen kvůli kontrole u lékaře. Lovci ztrácejí trpělivost s Jackem, který se pořád jen vymlouvá.

V úvodu epizody Radek říká, že ho odchod Kateřiny mrzí, protože byla platným členem kmene a její odchodem budou Titáni oslabeni. Ornellu jeho řeči štvou. Mikýř se nechává slyšet, že Ornella vysílá protichůdné signály: na jedné straně říká, že už nechce pokračovat, ale zároveň ubezpečuje, že chce hrát dál. S Pirátem se zároveň shodují v tom, že Yeniffer je velkou hráčkou, která hraje hru přesně tak, jak jí to právě vyhovuje.

Kmeny absolvují další souboj o odměnu v podobě sušenek a termosek s kávou a čajem. V souboji vítězí opět Lovci a na Titánech je znát značné zklamání z další prohry. Lovci jim vyjadřují potleskem solidaritu.

Oba kmeny se vracejí do svých kempů, které museli opustit kvůli řádění tropické bouře. Na Lovce čeká v kempu jejich vyhraná odměna. Jack omylem zamění termosky s kávou a čajem a u Lovců kvůli tomu vznikne dusno. Jack se urazí a svěřuje se Rachel, že jsou jeho chyby zveličovány a nemá v kmeni respekt. Vztekle vylévá hrnek s kávou/čajem. Rachel, která se ho dříve zastávala s ním v poslední době ztrácí trpělivost a nechává se slyšet, že mu jeho chování už také vadí.

U Titánů se Denisa svěřuje Martinovi, že nečekala od Yeniffer kudlu do zad a se slzami v očích říká, že je pro ni teď těžké začít lidem znovu věřit.

Ivana nachází nápovědu ke skryté imunitě a svěřuje se se svým nálezem ostatním. Tajenku, jejíž vyluštění představuje návod k nalezení symbolu skryté imunity, ale hodlá řešit pouze s Mikýřem. Následně jej ale už budou hledat společně s Martym, Pirátem a Sebastianem, aby jej nezískal někdo jiný z Titánů. U Lovců se podaří nalézt tajenku skrývající nápovědu Bandurkovi, který ji nakonec rozluští sám. Večer na pláži Marty s Mikýřem probírají, jak jim jejich pobyt na ostrově změnil jejich priority. Pirát si prý hlavně uvědomil, jak moc mu chutnají stejky.

Následující den se Ornella svěřuje, že jí předchozí noc nebylo vůbec dobře a údajně měla na chvíli omdlít. Odjíždí proto za lékaři. Titáni pokračují v pátrání po symbolu skryté imunity. Nakonec je v hledání úspěšný Mikýř, který symbol předává Ivaně. Denisa si myslí, že si ji chce tímto gestem koupit. Kmeny čeká další souboj o odměnu, který opět absolvují bez Ornelly. V souboji se jim nakonec daří konečně Lovce porazit a vyhrávají odměnu v podobě sendvičů a bramborových chipsů.

Lovci po porážce řeší, kdo je za jejich neúspěch nejvíce odpovědný a označují jako viníka Jacka.

Titáni po návratu do kempu zjišťují, že Mikýř nalezl pouze polovinu symbolu imunity. Následně se Pirát Ivaně přiznává, že druhou polovinu symbolu má u sebe on.

Lovci se opět probírají, proč v posledním souboji prohráli. Bandurko říká, že hlavní problém vidí v Jackovi. Večer u ohně mu ostatní členové kmene vyčítají, že je ostuda, že prohrál v souboji s Ivanou. Jack nejdříve říká, že má utržený sval, ale později vyjde najevo, že chtěl spíše říci, že má namožený sval. Ostatní to ale považují za výmluvu a s Jackem jim dochází trpělivost.