Divize Air & Sea společnosti GEFCO startuje do další éry s novým vedením

Divize Air & Sea společnosti GEFCO startuje novou éru. Po reorganizaci se pod novým vedením zaměří na posílení pro-zákaznického přístupu a na akceleraci poskytovaných služeb ve třech klíčových segmentech, jimiž jsou: průmysl, automotive a zdravotnictví, farmacie, biotechnologie.

Divize Air & Sea společnosti GEFCO

Od února vede divizi Air & Sea společnosti GEFCO výkonný viceprezident Paul-Henri Fréret, manažer s letitými zkušenostmi ve společnosti GEFCO, který vedl aktivity Skupiny v Asii a Latinské Americe, stejně jako třeba toky Skupiny PSA v rámci centrály Skupiny GEFCO. Ve společnosti GEFCO zastával také funkci globálního manažera pro skladovou logistiku a silniční dopravu.

V květnu byl do pozice ředitele obchodu a marketingu divize Air & Sea společnosti GEFCO jmenován Cyril Lefebvre, který doposud zastával post výkonného ředitele pro francouzské logistické toky. Celosvětovou obchodní a marketingovou strategii společnosti GEFCO bude Cyril Lefebvre stavět na bohatých zkušenostech získaných jak v GEFCO i dalších logistických společnostech.

Cílem reorganizace divize Air & Sea je především posílení stávajících pozic ve třech klíčových segmentech: průmyslu, automobilovém průmyslu a zdravotnictví, farmacii a biotechnologiích. Rozvoj aktivit v oblasti průmyslu bude nyní z pozice Industry Market Line Manager řídit Serge Kisselevsky, vedení oblasti automobilového průmyslu bude mít v rukou Adrian Draghici a segment zdravotnictví, farmacie a biotechnologií bude i nadále pod taktovkou Karin Van-Den Brekel, která pozici zastává již více než rok. Podporu veškerých aktivit v klíčových odvětvích budou zajišťovat nový Trade Lane manažer Amer Benouda spolu s manažerem Centra tendrů, Romainem Bérardem.

„Řídit divizi v této době, kdy je ve fázi růstu, je pro mne velkou poctou,“ uvedl Paul-Henri Fréret, výkonný viceprezident GEFCO Air & Sea. „Naše pobočky ve 116 zemích světa s novou organizační strukturou se teď plně zaměří na to, abychom byli schopni uspokojit potřeby zákazníků z jakéhokoliv průmyslového odvětví. Využijeme naše letité zkušenosti, abychom byli v synergii s dalšími divizemi společnosti GEFCO schopni nabízet jedinečná integrovaná řešení dodavatelského řetězce.“

Zvýšená poptávka po leteckých charterech během epidemie COVID-19

Od počátku epidemie COVID-19 divize Air & Sea společnosti GEFCO úspěšně implementovala svá řešení urgentních přeprav Time Critical Solutions, která pomáhají udržet dodavatelské řetězce zákazníků v pohybu. Tři charterové lety z Číny do slovenské Bratislavy vypravila v průběhu uplynulého měsíce slovenská pobočka Air & Sea pod vedením Ladislava Balogha pro společnost PENTA. Ochranné pomůcky, obličejové roušky, respirátory, testovací sady i doplňky stravy a vitamíny byly distribuovány v rámci slovenského a českého trhu do sítě lékáren a nemocnic.

Pro dva významné hráče na poli evropského automobilového průmyslu zajistilo GEFCO přepravu 750 tun klíčových dílů pro automobily z Číny do Francie. Turbokompresory, písty, ovládací panely či dveře byly přepraveny celkem osmi charterovými lety, aby se zamezilo zastavení výrobních linek a přerušení výroby.

Pro lídra v oblasti laboratorní diagnostiky přepravilo GEFCO celkem 30 tun vybavení včetně testovacích setů na COVID-19 z Francie do Alžíru, Tunisu a na Antily, kde hrozil akutní nedostatek ochranných pomůcek, materiálu i testů díky zvýšené poptávce. Stejně tak zajistilo GEFCO přepravu více než tisícovky nemocničních lůžek týdně pro francouzského producenta, který se v průběhu koronavirové krize potýkal se zvýšenou poptávkou. GEFCO tyto speciální lůžka i další materiál pro zdravotníky a chirurgy doručilo do nemocnic a domovů seniorů v různých destinacích v Evropě.

O SKUPINĚ GEFCO

GEFCO je světovým lídrem v oblasti komplexních řešení dodavatelského řetězce a evropským lídrem automobilové logistiky. Stavíce na 70 letech zkušeností a vice než 15 000 odbornících, GEFCO navrhuje chytrá, flexibilní řešení pro komplexní dodavatelský řetězec ve všech oblastech průmyslu. Skupina GEFCO je přítomna na 47 světových trzích, se silnou nadnárodní sítí partnerů obsluhuje na 300 destinací po celém světě. Celkové příjmy Skupiny v roce 2019 dosáhly 4,7 miliardy eur.

V roce 2018 společnost GEFCO otevřela poblíž londýnského letiště Heathrow třetí sklad s řízenou teplotou určený pro biologické vědy a zdravotnictví. Další sklady má GEFCO v německém Frankfurtu a v Amsterodamu. V roce 2017 dostala skupina farmaceutickou certifikaci IATA-CEIV pro svou leteckou a námořní činnost v Nizozemsku, čímž doplnila certifikované středisko GEFCO WDA na letišti Heathrow a frankfurtský závod s farmaceutickou certifikací IATA-CEIV.
www.gefco.net.