Díky Ondro! Exhibiční závod veslařských kamarádů udělal hezkou tečku za kariérou Ondřeje Synka

Iztok, Mahé, Olaf, Alan, Lassi a Ondra projeli nakonec společně cílem a rozloučili se s famózní veslařskou kariérou českého veslaře Ondřeje Synka!

Bylo to nejlepší rozloučení, jaké si mohl Ondřej přát.

Veslařští přátelé, kteří ho provázeli dvacet let na světových šampionátech přijeli, aby si ve společném závodu na 500 metrů řekli „SBOHEM“!

Ještě jednou se posadil do skifu a vesloval před zaplněnými tribunami. Ondřej Synek sice kariéru profesionálního veslaře ukončil už loni, nyní ale za ní udělal definitivní tečku. Na závěr mistrovství světa v Račicích si zajel exhibiční rozlučkový závod.

Byla to oslava hodná pětinásobného skifařského mistra světa, čtyřnásobného Evropy a trojnásobného olympijského medailisty. Legendy svého sportu.

Už když se postavil na start, diváci ho vítali. Nerozhodovalo, jestli byli z Česka, Británie či Nového Zélandu, tleskali všichni.

V drahách vedle něj seděli jeho někdejší rivalové. Novozélanďan Mahé Drysdale. Nor Olaf Tufte. Brit Alan Campbell. Švéd Lassi Karonen. Slovinec Iztok Čop. Rovněž vítězové a medailisté z olympijských her, mistrovství světa i Evropy.

Nejvíce sil sice v závodě ukazoval Tufte, ovšem v závěru zpomalil a nechal se dojet. O vítězství tady ale nešlo.

Zlatou medaili si odnesli všichni.

„Myslím, že jsme tím hezky zakončili mistrovství světa,“ povídal devětatřicetiletý Synek. „Snad se to líbilo i divákům.“

Foto: Iva Roháčková