Desetibojař zahradníkem

Pár dní před oficiálním zahájením olympijských her matadoři českého atletického nebe, Tomáš Dvořák a Tomáš Janků zavítali do butiku OMEGA, kde byla představena nová limitovaná kolekce olympijských modelů hodinek OMEGA.

Značka OMEGA je oficiální časomíra Olympijských her již od roku 1932, proto volba kmotrů slavnostního odhalení limitované edice švýcarských hodinek nebyla náhodná.

 

Tomáš Dvořák, trojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympiády v Atlantě, si na akci vzal i svůj osobní klenot, olympijskou medaili, kterou získal v roce 1996 i v tehdejším národním rekordu.

Při té příležitosti jsme se dozvěděli, že se Tomáš Dvořák v současnosti od sportu odklonil. Držitel 33 medailí z českých mistrovství, 4 evropských a 5 světových medailí teď drží v rukou převážně zahradnické náčiní. Bývalý šéftrenér Českého atletického svazu se totiž nyní věnuje realizacemi zahrad.

Druhý z kmotrů, Tomáš Janků, vicemistr Evropy, vítěz světového poháru, finalista olympiády v Pekingu a bývalý ředitel Českého atletického svazu se také pochlubil novým koníčkem. Motorkami. Nyní si rozšiřuje řidičský průkaz na motorku a zvažuje koupi pořádné rychlé mašiny značky BMW.