Dáme jídlo otevírá v Liberci službu Dáme market a již sedmý sklad v Praze

 Společnost Dáme jídlo otevírá v Liberci a v Praze ve Stodůlkách nové sklady vlastní služby Dáme market a rozšiřuje svou nabídku doručování čerstvých i trvanlivých potravin v řádu několika minut. Pražský, v pořadí již sedmý sklad v hlavním městě, který bude zákazníkům k dispozici v okolí oblasti Praha Stodůlky koncem listopadu, tak zapadne do celkem jedenácti skladů služby Dáme market po celé ČR. Přibývají také nové spolupráce s partnery z řad obchodů. Zákazníci si tak mohou domů nechat velmi rychle doručit nejen potraviny, delikatesy či drogerii, ale i širokou škálu dalších položek od hraček, kosmetiky, potřeb pro domácí mazlíčky až po řezané květiny nebo vánoční dárky.

 

Doručení v rámci Dáme market je nově k dispozici na celém území města Liberec. Jakmile aplikace přijme objednávku, pracovníci ve skladu začnou chystat nákup do tašek a za několik málo minut už je s ním kurýr na cestě k zákazníkovi. 

 

Češi jsou stále více zvyklí na pohodlné doručování zboží až do domu do pouhých 30 minut. V mnoha případech dorazí zásilka dokonce ještě dříve, za 15 až 20 minut. Platforma Dáme jídlo tento globální trend představila v tuzemsku sice teprve začátkem tohoto roku, nabídka zboží v rámci takzvaného quick commerce je ale čím dál pestřejší a rychle se rozšiřuje do dalších regionů.

 

V rámci quick commerce již Dáme jídlo svoji nabídku rozšířilo do většiny krajů, pokrývá téměř celou Prahu a přidává další města a obce. Navyšuje například počet partnerských poboček Žabka a Tesco Expres. Také posiluje spolupráci se známými brandy v oblasti obchodů, jako jsou síť hračkářství Bambule nebo chovatelské potřeby Super zoo. Rozšiřování nabídky quick commerce se kromě partnerských obchodů týká i vlastní služby Dáme market. Tu Dáme jídlo rozváží ze sedmi skladů na území hlavního města, jednoho skladu v Olomouci, Brně, Plzni a nyní také v Liberci. Do budoucna jsou v plánu i další regiony.

 

Quick commerce je v Česku novinkou, kterou Dáme jídlo představilo teprve v letošním roce. Ředitel Dáme market Mikolaj Komorowski k tomu říká, že velmi rychlé doručování zboží tuzemské zákazníky rovněž mimořádně zaujalo. „Kdo jednou zkusí doručení nákupu do půl hodiny, nebo dokonce za pouhých 15 minut od objednání, nechce se takové vymoženosti vzdávat. Volný čas je pro lidi čím dál tím více důležitý. A tak doceňují, když mohou sami rozhodovat, jak s ním naložit. Proto neustále rozšiřujeme pokrytí a šíři sortimentu v rámci quick commerce tak, aby si porci života navíc mohli dopřát další a další zákazníci u co nejpestřejšího sortimentu. Tento týden rozjíždíme Dáme market v Liberci a těšíme se na otevírání v dalších městech,“ dodává Komorowski.

 

O společnosti Dáme jídlo

Dáme jídlo je největší česká platforma, která partnerům z řad restaurací a obchodů přivádí zákazníky a pomáhá jim se správným komerčním nastavením a efektivností rozvozu. Společnost spolupracuje s téměř 6 000 partnery ve 170 obcích po celé České republice a svou pestrou nabídkou tak pokrývá přes 60 % tuzemské populace. Během denní špičky doručí více než 10 000 jídel a dalších položek za hodinu a toto číslo stále roste. Dáme jídlo je součástí Delivery Hero, celosvětově největšího hráče na trhu food delivery a quick commerce, který se v roce 2020 stal součástí klíčového evropského akciového indexu DAX, kam patří 30 nejvýznamnějších německých veřejně obchodovaných firem.