Další skvělá kvalifikace FILIPA SALAČE

V americkém Texasu, kde pokračuje druhým dnem Velká cena USA, se dnes ve velkém stylu opět ukázal Filip Salač. Nejprve nastoupil do třetího volného tréninku, ve kterém zajel nejrychlejší čas a v kombinovaných výsledcích se posunul na první místo. Tím si zajistil přímý postup do druhé části kvalifikace, kde po skvělém výkonu vybojoval třetí pozici a do zítřejšího závodu tak odstartuje z první řady.

Poslední volný trénink vyšel Filipovi parádně, když s časem 2:09.385 pokořil všechny své soupeře. Celá sobota se nesla ve znamení pádů a průběh všech jízd často narušila žlutá vlajka. Do kvalifikace vyrazil Filip hned v úvodu a už první měřené kolo znamenalo nejrychlejší čas a první pozici. Z patnáctiminutové „kvaldy“ v té chvíli neuplynulo ani 5 minut. Filip se držel na prvním místě téměř sedm minut a překonal ho až v samotném závěru Acosta a Vietti.

„Oproti volným tréninkům byly podmínky kvalifikace velmi odlišné, trať byla teplejší a grip mnohem menší. Tušil jsem, že přijdou nějaké pády, takže jsem se snažil zajet rychlé kolo hned od začátku. V průběhu kvalifikace jsem si dojel pro novou pneumatiku, ale už se mi nepodařilo čas vylepšit. Poslední měřené kolo jsem vypustil, protože jsem minul brzdný bod. Třetí místo je ale skvělou pozicí pro zítřejší závod,“ prozradil krátce po kvalifikaci Filip Salač #12.

Nedělní závody budou vyvrcholením třetího podniku MotoGP, start kategorie Moto2 je naplánován na 19:15 hodin našeho času.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com