ColorEdge CS2731: přesný 27palcový grafický monitor pro všechny tvůrce

Přesnost, barevná věrnost a nejmodernější rozhraní – to jsou přednosti monitoru ColorEdge CS2731. Přenos obrazového signálu, rychlé datové přenosy a napájení připojeného notebooku či tabletu – to vše zvládá jediný kabel USB C. Tím se z nové 27palcové obrazovky stane ústřední uzel grafického pracoviště.

Všemocná rozhraní

Stále více tvůrčích pracovníků využívá svůj přenosný počítač nejen na cestách. Výkonný notebook představuje často jediný počítač, z čehož vyvstává požadavek na co nejjednodušší připojení tohoto přenosného přístroje k periferiím na domácím nebo firemním pracovišti.
EIZO vychází se svým grafickým monitorem ColorEdge CS2731 těmto požadavkům vstříc. Díky čtyřem konektorům USB pro downstream a konektoru USB C pro upstream lze externí disky, myš, klávesnici, čtečku karet či další techniku připojit přímo k monitoru. Uživateli pak k úplnému propojení notebooku se zbytkem pracoviště postačí jediný kabel USB-C vedoucí do monitoru CS2731. Stejný kabel zajistí zároveň i napájení notebooku výkonem až 60 W. Již není třeba používat samostatnou dokovací stanici či napájecí zdroj. Na monitoru CS2731 nalezneme dále po jednom vstupu DVI D, HDMI a Display Port. Obrazovka ColorEdge CS2731 se tak stane klíčovým pomocníkem náročného tvůrce.

Syté a vysoce přesné barvy již při prvním zapnutí

Model CS2731 se coby nedílná součást digitálního tvůrčího procesu stane oporou fotografů, filmařů, designérů a dalších kreativních pracovníků. Panel IPS se širokým gamutem, rozlišením WQHD 2560 × 1440 bodů a hustotou pixelů 110 ppi zaručuje ostré podání obrazu.
Každý monitor EIZO ColorEdge je ještě v továrně přesně proměřen. U každého přístroje je přitom továrně zkalibrována křivka gama. Homogenita a barevná jednotnost je u každého jednotlivého panelu továrně změřena a optimalizována, čímž je dosaženo absolutně nezkreslené reprodukce obrazu.
Široký barevný rozsah (99 % prostoru Adobe RGB), 16bitová tabulka Look Up Table a přesná tovární kalibrace tohoto hardwarově kalibrovatelného grafického monitoru zaručují, že kontrast, odstupňování tónů i barvy budou přesně reprodukovány ihned po vybalení přístroje. Simulace tisku při obrazovkových korekturách či další kroky digitálního procesu tak budou probíhat s náležitou spolehlivostí.
Kalibrační software ColorNavigator 7 lze bezplatně stáhnout z webových stránek EIZO. Magnetická světelná clona CH2700 je nabízena samostatně.


Vlastnosti

• Panel IPS LCD se širokým gamutem, rozlišením 2560 × 1440 bodů (WQHD) a technologií LED
• Kontrast 1 000:1, jas 350 cd/m2
• Vstupy USB-C, Display Port, HDMI a DVI-D
• Čtyři konektory USB pro downstream (2 × USB 3.1, 2 × USB 2)
• Kalibrační software ColorNavigator k bezplatnému stažení
• Madlo pro snadné přenášení
• Světelná clona s magnetickým upevněním jako volitelné příslušenství
• Pětiletá záruka

Dostupnost

Monitor CS2731 je již v prodeji. Nezávazná doporučená prodejní cena činí 27.990 Kč včetně DPH.

O společnosti EIZO

Slovo EIZO znamenající v japonštině „obraz“ se stalo názvem společnosti zabývající se vývojem a výrobou špičkových zobrazovacích řešení. EIZO spojuje hardwarové a softwarové technologie s konzultantstvím, webhostingem a dalšími službami, aby napomohlo zákazníkům z oblasti obchodu, grafiky, počítačových her, lékařství, námořnictví, řízení letového provozu a dalších odvětví k pohodlnější, efektivnější a kreativnější práci. Vedení společnosti EIZO sídlí v japonském Hakusanu, ale výzkumné, vývojové a výrobní kapacity se kromě Japonska nacházejí i v Číně, Německu a Spojených státech. Obchodní zastoupení pak působí ve více než 80 zemích.