Co zažívá řidič autobusu? Ve vtipném filmu společnosti Busline se představí řada hvězd.

Říká se, že „Řidič tvrdý chleba má“… Tento motiv použila dopravní společnost BusLine jako osu svého krátkého filmu o jednom typickém dni řidiče autobusu. V hlavní roli řidiče Milana se představí Ivan Vyskočil, dalších rolí se zhostili Jaroslava Obermaierová, Václav Helšus, Anna Kulovaná či Martin Sochor.

Patnáctiminutový film Den s řidičem se natáčel v červnu v lokacích kolem Prahy a na severu Čech, odkud skupina BusLine pochází. Cílem snímku je osvětlit divákům některé taje řidičského řemesla a nastínit žertovné i vážné situace, se kterými si profesionál za volantem musí umět poradit. Autoři neskrývají, že snímek má částečně i náborové ambice, protože řidičů je neustálý nedostatek. Filmem prostupuje sdělení, že šoférský chlebíček je sice občas tvrdý, ale je jistý a férový.

Majitel skupiny BusLine Jakub Vyskočil důvody vzniku filmu komentoval takto:

Už dlouho mě trápí, že se vytrácí uctivý pohled na řidiče – pána vozu, jak to známe z Chalupářů (skvělý V. Menšík) či z filmu Florenc 13,30 (Josef Bek). Naší filmovou produkcí bych tedy rád obnovil uctivý pohled cestujících na šoféry a zároveň bych si přál, aby se i řidičům vracela hrdost na jejich povolání. Doprava je páteří ekonomiky a bohužel vyvolá pozornost jen když někdy nefunguje. Pokud přispějeme k tomu, že se pohled na dopravu a lidi v ní pracující změní, budu spokojen“, dodává Vyskočil.

V průběhu podzimu pak produkční tým TV RTM Plus natočený materiál přestříhá a v podobě krátkých skečů bude odvysílán na internetové televizi Seznam.tv.

 

Celý patnáctiminutový snímek můžete shlédnout zde:

Veřejnou premiéru bude mít film v sobotu v 17,45 na tv kanálu TV RTM+.