Co nabídne doprovovodný program diskuzního fóra E-Mobilita 2023?

Ve středu 15. února bude Černá louka v Ostravě hostit diskuzní fórum na téma ekologizace dopravy v Moravskoslezském kraji. Akce je určena především odborné veřejnosti, vedení měst a obcí Moravskoslezského kraje, zástupcům firem, ale i širší veřejnosti.

Odborný program konference doplní doprovodné aktivity v podobě dynamických i statických prezentací aut a služeb.

Jeho první část proběhne od 8:00.Představí se zástupci značky Kia, kteří ve spolupráci se svými lokálními dealery přivezou bateriové elektromobily EV6 a Niro EV. Na místě se veřejnost bude moci přihlásit k testovacím jízdám nebo se informovat o tom, co auta nabízejí. Pan Jakub Řehounek, Business Development Manager společnosti Kia Czech, představí tyto elektromobily také v rámci odborného bloku.
Z jiné kategorie, tzv. užitkových vozů, dorazí novinka na trhu, ID. Buzz Volkswagen, čistě elektrický, vhodný jak pro rodiny s dětmi, tak pro jednotlivce, firmy i živnostníky. Tento krasavec se vyznačuje nulovými emisemi, inovativní konektivitou s aktualizacemi Over-the-Air² prostřednictvím služeb We Connect³ a Car2X, novými inteligentními asistenčními systémy i kompaktními rozměry pro pocit velkého vnitřního prostoru.

Své vozy představí také zástupci odborných a zájmových organizací; osobní elektroauta Asociace elektromobilového průmyslu, dále Výzkumné energetické centrum v čele s panem Ochodkem přiveze vodíkovou Toyota Mirai, elektroauta Volkswagen ID 4 150kW a Škoda Enyaq iV 150 kW.

Kompletní sortiment protipožárních systémů pro vozidla (včetně elektromobilů), bateriová uložiště i nabíjecí stanice švédského výrobce Dafo nabídne firma Glaspo Trade. 
Odpolední program po 13 hodině přesuneme do Centra bezpečné jízdy Libros Ostrava, kde budeme testovat, jezdit, ověřovat i zkoušet. Návštěvníky budou čekat zkušební jízdy hybridními i elektro auty, a to jak na kluzném asfaltovém polygonu, tak na terénním polygonu. Chybět nebude ani občerstvení.
Kompletní program konference najdete na www.emobilitaostrava.cz.
Vstupenky zakoupíte ONLINE nebo na fakturu
Generálními partnery diskuzního fóra jsou Moravskoslezský kraj, a ČEZ Energo, hlavním partnerem je statutární město Ostrava. Mediálními partnery jsou volty.cz, Positiv Business & Style, KHK MSK.
Záštitu nad diskuzním fórem udělili Ministerstvo životního prostředí ČR, Krajská hospodářská komora MSK, náměstek hejtmana MSK pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka a náměstek primátora SM Ostrava Jan Dohnal.