Čeští řidiči na péči o svůj vůz nešetří, uvádí ORLEN

S příchodem jara a zvýšeného množství pylu i prachu v ovzduší se každoročně zvyšuje zájem o pravidelné mytí vozů. Z aktuálních statistik sítě čerpacích stanic ORLEN vyplývá, že čeští řidiči jsou velmi nároční a na péči o svůj vůz nešetří. Důležité jsou pro ně i kvalitní přípravky, které odstraňují hmyz a chrání lak před poškozením. Ve větších městech volí přibližně polovina zákazníků čerpacích stanic ORLEN prémiové mycí programy Premium a Exklusive. ORLEN, jako společnost šetrná k životnímu prostředí, nabízí autokosmetiku a další prostředky pro péči o vůz, které splňují přísné ekologické normy a prošly příslušnými certifikacemi. Všechny mycí linky ORLEN jsou také vybaveny vlastními čističkami vody, které recyklují až 80 % spotřebované vody.

Síť čerpacích stanic ORLEN v České republice aktuálně nabízí 117 mycích linek, 18 mycích center a 16 zařízení pro ruční mytí.

Trh se za uplynulá léta velmi změnil. Vzrostla obliba ručního mytí a v důsledku rozvoje konkurenčního prostředí, se  zmenšila velikost spádových oblastí mycích linek,“ řekl Igor Karliński, ředitel pro shop a gastro sítě ORLEN.

Poskytovatelé služeb automatického a ručního mytí mají často rozdílné zákazníky. Ti, kteří vyhledávají automatické mytí, jsou zaměřeni na rychlost a výsledek. Naproti tomu řidiči, kteří dávají přednost ručnímu mytí, hledí především na cenu a celkovou šetrnost.

Nespornou výhodou ručního mytí je možnost individuálního nastavení průběhu a způsobu mytí.

Právě princip „udělej si sám“ je pro část klientů do jisté míry přidanou hodnotou.

V síti ORLEN ruční mytí průběžně modernizujeme, nabízíme až 7 programů mytí a používáme technologii s panely umožňujícími mytí podvozku, což byla dosud spíše nestandardní část výbavy ručních myček používaná především v automatických mycích linkách. Cenově velmi atraktivní je například rychlý oplach. Pokud ale zákazník využije celý cyklus všech programů ručního mytí v doporučeném časovém intervalu, bude celková cena podobná jako u mycích programů automatické linky, ne-li vyšší. A to samé platí i pro finální výsledek,“ dodal Igor Karliński.

Co se týče automatických mycích linek v síti čerpacích stanic ORLEN, z nárůstu obratů vyplývá, že čeští řidiči stále častěji preferují prémiové programy a kladou velký důraz na kvalitu a šetrnost mytí. Čerpací stanice ORLEN proto používají automatické mycí linky výhradně v „plné“ výbavě od prvotřídního dodavatele WashTec. Moderní technologie automatických myček s kartáči z pěnového polyethylenu zaručuje šetrné mytí povrchu vozidla. Dalším z faktorů šetrného mytí, jemuž v síti ORLEN věnují maximální pozornost, je kvalitní a pravidelná údržba myček včetně včasné výměny kartáčů.

myčky ORLEN

Některé nově modernizované myčky ORLEN navíc nabízejí i neotřelý zážitek prostřednictvím technologie FoamSenstation.

V případě volby prémiového programu Exklusiv za 329 korun totiž vozidlo pokryje extra porce účinné aktivní pěny vytvářející kompaktní stěnu nasvícenou LED diodami. Zákazník tak může během mytí sledovat neobvyklou hru barev na pěnovém vodopádu. Tato „světelná show“ je velmi oblíbenou atrakcí nejen pro děti. Program Exklusiv rovněž nabízí kvalitní mytí. To zaručuje použití až patnáctinásobného množství pěny, mimořádně důkladné mytí kol a účinné chemické předmytí.

Zatímco požadavky zákazníků na kvalitu mytí obecně rostou, jarní měsíce jsou spojeny se specifickými trendy ve vývoji poptávky.

„Velmi žádané jsou kvalitní auto šampóny a vlhčené ubrousky. Stále roste popularita produktů k okamžitému použití. Tento vývoj pozorujeme zejména u prostředků určených k ošetření interiéru a exteriéru vozidel a u chladicích kapalin, které si u nás mohou zákazníci zakoupit pod značkou Platinum,“ doplnil na závěr Igor Karliński.

Příkladem úspěšného inovativního produktu je také prémiová kapalina do ostřikovačů s nano částicemi. Její speciální složení účinně zabraňuje ulpívání vody a pylu na čelním skle a prodlužuje jeho čistotu nejméně na dvojnásobek oproti standardním kapalinám do ostřikovačů.

ORLEN si zakládá také na ekologii provozu a používaných produktů s důrazem na recyklaci vody a šetrnost k životnímu prostředí.

Veškerá autokosmetika splňuje spolu s chemickými prostředky, které ORLEN používá, přísné ekologické normy a prošla příslušnou certifikací. Všechny mycí linky ORLEN jsou také vybaveny vlastní čističkou vod, díky čemuž se recykluje až 80 % spotřebované vody.

ORLEN nabízí na čerpacích stanicích v Česku prvotřídní pohonné hmoty Efecta s prokazatelnými čisticími účinky a prémiová paliva Verva, která vedle péče o motorovou soustavu mají maximálně vylepšeny výkonnostní parametry. Součástí nabídky je i široký sortiment doplňkového prodeje, služeb a občerstvení pod značkou Stop Cafe. ORLEN vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS a zákazníkům nabízí mobilní věrnostní aplikaci ORLEN.

myčky ORLEN

Síť čerpacích stanic ORLEN patří do skupiny ORLEN Unipetrol, která je vlastněna mezinárodní skupinou ORLEN. Ta provozuje téměř 3500 čerpacích stanic v sedmi zemích – i v Polsku, Česku, Německu, Litvě, v Maďarsku, Rakousku a na Slovensku.


Síť čerpacích stanic ORLEN je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice.

Kromě paliv Efecta s čistícím účinkem nabízí ORLEN také prémiová paliva Verva, která mají vedle čistících účinků maximálně vylepšeny výkonnostní parametry. V síti ORLEN jsou dostupné i alternativní pohony zkapalněný ropný plyn (LPG) a stlačený zemní plyn (CNG). ORLEN také disponuje nejširší sítí elektrodobíjecích stojanů. Na pražském Barrandově a v Litvínově provozuje veřejné plnicí vodíkové stanice. ORLEN také nabízí široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu Stop Cafe a vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS. Zákazníkům rovněž nabízí mobilní věrnostní aplikaci ORLEN. ORLEN v Česku provozuje celkem 436 čerpacích stanic a má tržní podíl 27,5 %. Důvěru spotřebitelů potvrzuje i fakt, že síť čerpacích stanic ORLEN již šestkrát získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice.

Orlen