Češi v akci Tokio 2020

Češi v akci -10.den Tokio 2020

Atletika:

Start rozběhů žen na 1500 metrů. Kristiina Mäki doběhla šestá v osobním rekordu 4:04,55 min. a postupuje do semifinále. Také Diana Mezuliáníková postupuje do olympijského semifinále běhu na 1500 metrů. Ve svém rozběhu skončila rovněž v osobním maximu 4:05,49 min. šestá. Simona Vrzalová doběhla až třináctá v čase 4:19,46 min. a brány semifinále pro ni zůstaly zavřené.

 

Rychlostní kanoistika:

Čtyřnásobný český mistr světa a obhájce olympijského stříbra z Ria Josef Dostál naznačil na kilometru svoje ambice! Postupně zrychloval a cílem své rozjížďky projel jako vítěz, takže hladce postoupil do úterního semifinále.

Martin a Petr Fuksové obsadili ve své rozjížďce na 1000 metrů třetí místo za vítěznými Němci a druhými Španěly a přímý postup do semifinále jim unikl.  Ve čtvrtfinálové jízdě na 1000 metrů vybojovali druhé místo za vítěznými Poláky a postoupili do úterního semifinále.

Zápas:

Olympijská premiéra českého zápasníka Artura Omarova v řecko-římském stylu do 97 kg skončila hned po prvním duelu. Jeho maďarský přemožitel z osmifinále Alex Szöke totiž prohrál ve čtvrtfinále s dvojnásobným ruským mistrem světa Musou Jevlojevem 2:6 a českého zástupce do úterních oprav nevytáhl.

Střelba:

Puškaři Jiří Přívratský a Petr Nymburský do olympijského finále v třípolohové střelbě z malorážky neprošli, v kvalifikaci obsadili 16. a 17. místo.

Muži, rychlopalná pistole – kvalifikace: 1. Reitz (Něm.) 587. Libovolná malorážka 3×40 muži – kvalifikace: 1. Kamenskij (Rus.) 1183, …16. Přívratský, 17. Nymburský oba 1169 (oba ČR) – nepostoupili do finále.

 

Čeští olympijští vítězové obdrží za triumf v Tokiu 2,4 milionu korun, za stříbro je 1,8 mil., za bronz 1,2. Stejné prémie byly při posledních ZOH.

 

Jezdectví:

Čeští reprezentanti v jezdecké všestrannosti se do pětadvacetičlenného finále neprobojovali. Miloslav Příhoda skončil 33., Miroslav Trunda 39.

Atletika:

Romana Maláčová v kvalifikaci tyčkařek v Tokiu nezdolala 455 centimetrů a do olympijského finále nepostoupila.

Foto: Ivana Roháčková, Instagram Josefa Dostála a Petra Fuksy, ČOV

 

OH 2020 Tokio – výsledky českých atletů