BusLine ve spolupráci s Libereckým krajem dovezl do Liberce další várku uprchlíků

 Již čtrnáctý autobus vypravený od minulého víkendu dopravní skupinou BusLine, tentokrát ve spolupráci s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou, dnes ráno přivezl uprchlíky z ukrajinské hranice. 21 žen a 26 dětí pocházelo většinou z Charkova a Irpině. O řízení na 1.900 kilometrů dlouhé cestě se postarala smíšená česko – ukrajinská posádka pánů Černého, Sydorova a Tkače. Hladký průběh přechodu hranic a nástupu cestujících opět zařídila díky svým kontaktům zlínská neziskovka Přes hranice z. s. a o vybavení na dlouhou cestu se postarali studenti Obchodní akademie z Turnova.

Majitel dopravní skupiny BusLine Jakub Vyskočil komentuje:

Jsme rádi, že se do pomoci válkou postiženým obyčejným lidem můžeme zapojit s našimi dopravními kapacitami. Každému, kdo se do pomoci zapojí patří obrovský dík, včera to byli Bílí Tygři, dnes přímo pan hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Oceňujeme, že se i přes obrovské vytížení s rozjezdem Asistenčního centra pro uprchlíky přišel osobně přesvědčit, jestli jsou všichni příchozí v pořádku, až k autobusu. Jeho tým se postaral i o to, že všichni pasažéři již cestou obdrželi písemné pokyny, jak mají po příjezdu postupovat, jak vyplnit příslušné formuláře, kam se mají dojít registrovat, vyřídit si ubytování a podobně. Vzhledem k tomu, jak náročnou cestu mají ukrajinské ženy a děti za sebou je velmi přínosné, že se o všechno stará profesionální tým v KACPU LK“.

Za posledních deset dní takto skupina BusLine přepravila od ukrajinských hranic téměř sedm stovek lidí, převážně žen a dětí.