Budova radnice MČ Praha 12 získala ocenění v soutěži Stavba roku 2022

Cenu Národního centra stavebnictví 4.0 získala budova nové radnice městské části Praha 12. Ocenění bylo uděleno významné veřejné budově, která urbanisticky i architektonicky dotváří prostor městské části a za inovační a moderní přístup jak k realizaci, tak i projektové části.

Výsledky 30. ročníku soutěže vyhlásila ve čtvrtek 13. října 2022 pořádající Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v pražské Betlémské kapli. Ocenění pro budovu radnice Prahy 12 na akci přebírali místostarosta městské části Petr Šula a zástupci architektonické kanceláře LOXIA a.s., hlavní architektka Ing. arch. Jana Mastíková a hlavní inženýr Ing. Michal Hendrych.

Rád bych poděkoval našim předchůdcům za odvahu spustit projekt výstavby nové radnice, architektům a projektantům ze společnosti LOXIA za projektovou přípravu a společnosti Geosan Group za dokončení stavby. V neposlední řadě patří velké poděkování také všem spolupracovníkům na radnici Prahy 12,“ říká místostarosta Petr Šula, který měl výstavbu radnice ve své kompetenci.