Brány hudebního festivalu KAMEN!CE 2023 se otevřou přesně za měsíc

Za měsíc vypukne v historickém centru města Česká Kamenice na Děčínsku hudební festival KAMEN!CE 2023. Oproti loňsku přinese nabušenější hudební program, v doprovodném programu nebude chybět loni úspěšná festivalová jóga nebo vědomostní kvíz. Tentokrát se o něj ale postarají dva televizní lovci z TV Nova Doktor Vševěd a Kalkulátor. Mezi novinkami letošního ročníku návštěvníci najdou také společný brunch v parku. Sobotní afterparty odstartuje surrealistické karaoke s Albertem Romanuttim z kapely Bert & Friends. 

 

 Už za měsíc se otevřou brány města Česká Kamenice a odstartuje hudební festival KAMEN!CE 2023 s headlinery Davidem Kollerem, Prago Union, Midi lidi a Tata Bojs.

Na dvou stagích se během tří dnů (15 17. června 2023) představí přes 50 kapel a interpretů z Česka i ze zahraničí. Vedle hlavních headlinerů se už tradičně představí i mladé vycházející hvězdy české hudební scény, romské kapely a interpreti ze zahraniční v čele s Katarzia, Tolstoys a PABST[1].

 

Kromě bohatého hudebního programu, který představí hlavně českou alternativní scénu a hudebně se tak odlišuje od většiny letních festivalů v regionu, ale i v republice, organizátoři letos vyladili i doprovodný program a služby, které návštěvníkům zajistí pohodlí a příjemný festivalový zážitek.

Snažíme se, aby se i mezi hudebním programem návštěvníci nenudili a stále bylo co dělat. Vloni například proběhla tradiční soutěž v rychlosti pití piva a lidé se u toho hodně nasmáli. Kromě všech plánovaných promítání kina, divadla, jógy a kvízu jsme se proto rozhodli zařadit znovu do programu i ji. Naopak netradiční je naše stanové městečko. Je totiž umístěno v lese přímo na městském koupališti. A tak se tam tak nějak přirozeně loni díky festivalovým návštěvníkům odehrávala každý den příjemná beach party, což nevylučujeme ani letos,” vyjmenovává za pořadatele Anna Volfová, vedoucí kultury a cestovního ruchu v České Kamenici.  

 

O artové zážitky pro dospělé se letos postará třídenní kino, výstava abstraktních obrazů Vladimíra Váchala a jeho cestovatelská přednáška o KLDR, nebo improvizační divadlo My kluci, co spolu chodíme.

Potřebný odpočinek přinese festivalová „kocovinová“ jóga v parku Franze Preidla, kterou po loňském úspěchu organizátoři zařadili do programu i letos. Mezi novinky letošního ročníku patří společný brunch, na který se návštěvníci mohou těšit v sobotu dopoledne, doprovázený chill DJem. Chybět nebudou ani pohodové organizované prohlídky města se starostou města Česká Kamenice Janem Papajanovským. Pro děti je pak připravený třeba dětský hudební workshop Timbalooloo, který je založen na výukové metodě hudebníka Orana Etkina, přes kterou vede děti ke vnímání hudby skrze jejich fantazii pomocí zábavných her, příběhů a písní. 

O nehudební zábavu se letos postarají i populární televizní lovci Jakub „Kalkulátor“ Kvášovský a Jiří Martínek alias Doktor Vševěd. Vědomostní souboj mezi lovci a festivalovými účastníky odstartuje v sobotu v poledne. Naopak hudební program oživí karaoke s Albertem Romanuttim z kapely Bert & Friends. Surrealistický večírek s výstřední postavou domácího popu slibuje dobrý rozjezd sobotní noční afterparty. 

 

Vstupenky na festival začínají na 300 Kč a už jsou v prodeji v síti smsticket zde: www.smsticket.cz/vstupenky/34407-kamen-ce-2023.

Stejně jako každý rok organizátoři pro návštěvníky připravili festivalový playlist na Spotify s názvem KAMEN!CE 2023.

Více jak tříhodinové pásmo, 55 songů od interpretů, kteří letos navštíví KAMEN!CI si fanoušci mohou poslechnout už teď na https://spoti.fi/453Y6nF.

Otevřené jsou také registrace do stanového městečka: https://bit.ly/3o69qPt