Biker Cink se po pěti letech se vrátil na stupně vítězů ve Světovém poháru. V short tracku v Leogangu druhý

Skvělý začátek zaznamenal Ondřej Cink ve Světovém poháru v Leogangu, když v short tracku obsadil druhé místo. Po pěti letech se tak vrátil na stupně vítězů v závodě Světového poháru horských kol. Český reprezentant nestačil pouze na Švýcara Mathiase Flückigera. Třetí finišoval Nizozemec Milan Vader. Na 28. místě se prosadil Jan Škarnitzl.

Třicetiletý Cink potvrdil v olympijské sezoně výbornou formu, po čtvrtých místech z Albstadtu a Nového Města na Moravě dosáhl ve třetím dílu Světového poháru na pódiové umístění.

Na stupně vítězů se člen týmu Kross Orlen dostal poprvé od závodu v andorrském Vallnordu v roce 2016. Po nedělním závodě má na kontě mezi elitou tři druhé pozice a jednu třetí.

O první vítězství v kariéře bojoval Cink stejně jako v pátečním krátkém závodu s Flückigerem, s nímž jel dlouho ve dvojici. Švýcar českému bikerovi nastoupil v pátém ze šesti okruhů a vytvořil si rozhodující náskok, jenž v cíli činil 14 sekund. Třetí skončil s odstupem 45 sekund na vítěze Novozélanďan Anton Cooper.

Cink se díky dvěma druhým místům v Leogangu posunul na průběžné druhé místo ve Světovém poháru, který vede s náskokem 140 bodů Flückiger. Dalším českým reprezentantům závod nevyšel, nejlepší z nich Jan Škarnitzl obsadil 48. pozici.

Ženskému seriálu stále neohroženě vládne Francouzka Loana Lecomteová, jež s obřím náskokem 1.48 minuty před Švédkou Jenny Rissvedsovou vyhrála i třetí závod v sezoně. Nejlepší Češka Jitka Čábelická byla čtyřiadvacátá.

Výsledky:

Ženy:

  1. Loana Lecomte (Fr.) 21:10, 2. Rebecca McConnell (Aus.) +0:04, 3. Jolanda Neff (Švýc.) +0:11, … 24. Jitka Čábelická (ČR) +1:14.

Muži:

  1. Mathias Flückiger (Švýc.) 20:43, 2. Ondřej Cink (ČR) +0:05, 3. Milan Vader (Niz.) +0:16 … 28. Jan Škarnitzl (ČR) +1:28.

Zdroj: ČTK

Foto: Ivana Roháčková