Bezpečnostní a vodíková kampaň, průmyslová fotografie, výuková virtuální realita či kreativní veletržní stánek. Skupina ORLEN Unipetrol byla oceněna v pěti kategoriích soutěže Czech Industry Challenge

Prestižní celorepubliková soutěž Czech Industry Challenge, zastřešená Ministerstvem průmyslu a obchodu, každý rok oceňuje firmy z průmyslového odvětví v mnoha kategoriích. Již čtvrtý ročník v řadě skupina ORLEN Unipetrol obsadila první příčky této výzvy, která podporuje atraktivitu firem českého průmyslu, a to v pěti kategoriích. Skupina získala první místo ve dvou kategoriích, a to v oblasti kreativního BOZP/PO, a v kategorii kreativního veletržního stánku. Druhé místo, které bylo obhájeno ve třech kategoriích, bylo uděleno porotou složenou z odborníků v oboru za průmyslovou fotografii, firemní webové stránky, a nevšední reklamní předmět. Odborná porota ocenila také vodíkovou kampaň, za kterou si skupina odnesla mimořádné ocenění za rok 2022 za nadstandardní aktivity v rámci kreativní průmyslové osvěty, které je příkladná a inspirativní pro ostatní subjekty.

„Z výhry v Czech Industry Challenge máme velikou radost a zejména nás velmi těší, že jsme se umístili na předních příčkách v tolika kategoriích. Jsme obzvláště rádi, že jsme získali ocenění za kreativní kampaň na bezpečnost práce, na kterou klademe v našich provozech velký důraz. Již počtvrté jsme získali také ocenění za průmyslovou fotografii, pořízenou v jednom z našich výrobních areálů. Podpora atraktivity českého průmyslu prostřednictvím uměleckých fotografií je skvělým způsobem, jak vzbudit zájem o toto odvětví u dnešní mládeže, proto nás dlouholetá ocenění v nejen této kategorii také velmi těší,“ uvádí k výhře Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol.

První místo za kreativní kampaň na téma bezpečnosti práce, ochrany zdraví a požární ochrany skupina získala za bezpečnostní kampaň, která upozorňuje na nejčastější přestupky a jejich možné následky, které se v provozu vyskytují.

Ta byla zpracována živou formou, aby co nejvíce přiblížila zaměstnancům rizika zakázaných činností. Ocenění prvním místem za kreativní veletržní stánek porota udělila za poutavé zpracování prezentace a vizuálů, které byly předvedeny na stánku při světovém veletrhu polymerů v německém Düsseldorfu.

Druhé místo za nevšední reklamní předmět bylo získáno za brýle s rozšířenou/virtuální realitou, díky nimž mohou uživatelé, zejména studenti a noví zaměstnanci v zácviku, nahlédnout do výrobních a logistických technologií.

Ocenění stříbrným místem za průmyslovou fotografii pořízenou Bohuslavem Rybínem s postprodukcí Michala Černicha, kreativního specialisty ORLEN Unipetrolu, skupina získala za snímek chladících věží litvínovské rafinerie v nočních hodinách.

Mimořádné ocenění za nadstandardní aktivity v rámci kreativní průmyslové osvěty udělila odborná porota za zpracování vodíkové kampaně, v rámci které byla v březnu letošního roku otevřena na pražském Barrandově veřejná vodíková čerpací stanice, kterou skupina ORLEN Unipetrol posiluje vodíkovou přítomnost v České republice.

Každý rok se firmy z různých průmyslových odvětví zapojují do celonárodní výzvy Czech Industry Challenge, která mimo vzbuzení zájmu v očích mládeže a popularizace značky pomáhá se získáváním nových talentů do odvětví. Odborné poroty, které výherní snímek soutěže vybírají, jsou složené z odborníků v oborech fotografie, grafika, HR, marketingová komunikace, PR, psychologie, IT, webový design i animace.

Czech Industry Challenge

Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku.

Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN Benzina v Česku a síť ORLEN na Slovensku a v Maďarsku. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největší multi-energetickou společností ve střední Evropě. ORLEN Unipetrol zaměstnává téměř 6 000 lidí a je aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Svou pozornost věnuje iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí.