Běžíme pro Ukrajinu! Sokolové pořádají charitativní akci a pomáhají lidem v nouzi

Sportovci, přišla vaše chvíle! Česká obec sokolská organizuje charitativní akci „SOKOLSKÝ BĚH PRO UKRAJINU“. Zúčastnit se může úplně každý, a to na jakémkoli místě v době od 8. do 13. března.

Stačí se zaregistrovat na www.behproukrajinu.cz a zakoupit si symbolické startovné v hodnotě 100 Kč. Startovných si můžete zakoupit libovolný počet a přispět tak i vyšší částkou.

„Výtěžek z projektu půjde do koruny na pomoc ukrajinského lidu, a to jednak přes humanitární organizaci Člověk v tísni, ale také pro zajištění pomoci ukrajinským rodinám u nás v sokolovnách po celém Česku. Těch potřeb už je nyní hodně a se sílící vlnou uprchlíků jich bude ještě daleko více,“ vysvětluje Marek Tesař, ředitel kanceláře ČOS.

Svůj běh si můžete odběhnout kdekoliv. Pro ty, co své sportování rádi sdílejí naživo a s ostatními se otevřou po dobu šesti dní (od 8. až do 13. března) prostory Sokola Královské Vinohrady a poběží společně na oválu v Riegrových sadech. První start chytáme už zítra v 15:00.
Semknutí a morální podpora je silné gesto. Zároveň vaše sportování přinese i peníze, které jsou třeba pro záchranu lidských životů.
Vybrané peníze převezme organizace „Člověk v tísni“. Ta distribuuje pomoc jak přímo na zasaženém území, tak i v blízkosti hranic okolních zemí, kam proudí v současnosti statisíce Ukrajinců ohrožených válkou.

Sokolské prameny

I v roce 2022 pokračuje projekt Sokolské prameny, pro který byla nově vytvořena facebooková skupina Sokolské prameny 2019 – 2023, Chráníme vodu, kam můžete vkládat fotografie a popis navštívených pramenů a zároveň sledovat informace o připravovaných akcích.

Připojte se k projektu! Připravte akci k prameni ve vašem okolí, dejte nám alespoň 2 týdny předem o vaší akci vědět, zašlete pozvánku na e-mail: vzelezny@sokol.eu a jako podporu získáte upomínkové předměty s logem projektu pro účastníky, které vám budou zaslány.

 

Zdroj: www.sokol.eu

Foto: Ivana Roháčková