Badmintonisté si v plzeňské Sportovní hale zřídili národní centrum pro přípravu reprezentantů všech kategorií

Čeští badmintonisté se budou připravovat pro reprezentaci v Národním centru badmintonu v prostorách víceúčelové sportovní haly v Krašovské ulici v Plzni, která byla otevřena začátkem února. Badmintonisté už v hale trénují a budou zde konané i kempy pro všechny kategorie hráčů.

Nová sportovní hala se nachází na okraji Plzně v blízkosti panelových sídlišť Bolevec, Lochotín a Košutka a nabízí moderní prostory pro řadu sportů.

Díky variabilitě si v ní mohou zahrát amatéři i profesionálové nejen badminton ale i házenou, florbal, volejbal, basketbal, futsal nebo malou kopanou. Poslouží ale třeba i pro aerobik.

Součástí stavby je kompletní zázemí, restaurace a vlastní parkoviště. Objekt zázemí a restaurace disponuje tzv. zelenou střechou v kombinaci s pobytovými terasami a veřejnosti se otevře na konci února. Ve víceúčelové hale je devět kurtů pro badminton, maximální rozměr celé sportovní plochy je 23 x 70 metrů, výška haly je devět metrů. Díky navinovací síti je možné halu rozdělit na tři části pro provozování různých sportů najednou. Součástí objektu je tribuna pro 200 diváků a k dispozici mají vlastní venkovní parkoviště s kapacitou 52 stání, instalovány byly i stojany pro cyklisty, neboť hala se nachází v blízkosti cyklotras směrem na Krkavec.



Hala nabízí šest šaten a hygienické zázemí včetně prostoru pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

Je zde zázemí pro správu a údržbu objektu, dílna na drobné opravy, kanceláře a dostatek skladovacích prostor pro sportovní nářadí a náčiní. Uvažuje se také o otevření půjčovny a prodejny sportovního zařízení. V blízkosti Sportovní haly, která vyšla město Plzeň na téměř 172 milionů korun bez DPH, se nachází parky Zemník a Podzemník a městské zařízení pro trávení volného času Krašovská Aktivity centrum.


Foto: Iva Roháčková