Alfa Romeo oznámila Valtteri Bottasse se připojí k týmu v roce 2022 na víceletou smlouvu

Valtteri Bottas spojí své síly s bývalým šéfem Fredem Vasseurem v Alfa Romeo od příští sezóny po podpisu víceleté smlouvy se švýcarským týmem. Fin, který v roce 2011 vyhrál s GP Vasseur Grand Prix titul GP3, opustí Mercedes, kde se od roku 2017 spojil s Lewisem Hamiltonem.

Zkušenosti společnosti Bottas budou pro Alfu Romeo klíčové, protože se v příštím roce budou snažit posunout vpřed – když se zavádějí nová pravidla.

„Otevírá se nová kapitola mé závodní kariéry: jsem nadšený, že se připojím k Alfa Romeo Racing ORLEN na rok 2022 a dále, co bude s ikonickým výrobcem novou výzvou,“ řekl Bottas.

Vítejte v Alfa Romeo Racing ORLEN, VB77!

Valtteri Bottas, jezdec:

„Otevírá se nová kapitola mé závodní kariéry: jsem nadšený, že se připojím k Alfa Romeo Racing ORLEN na rok 2022 a dále, co bude s ikonickým výrobcem novou výzvou. Alfa Romeo je značka, kterou není třeba představovat, napsali skvělé stránky historie Formule 1 a bude mi ctí tuto značku reprezentovat. Potenciál nastavení v Hinwilu je jasný a já si užívám příležitost pomoci vést tým vpřed na startovní rošt, zejména díky novým předpisům v roce 2022, které týmu dávají šanci udělat výkonnostní skok. Jsem vděčný za důvěru, kterou do mě tým vložil, a nemůžu se dočkat, až jim jejich víru oplatím: jsem hladový jako vždy závodit o výsledky a když přijde čas, o vítězství. Freda [Vasseura] dobře znám a těším se, až se seznámím se zbytkem týmu, se kterým budu pracovat, a budu budovat tak silné vztahy, jaké mám v Mercedesu. Jsem hrdý na to, čeho jsem v Brackley dosáhl, a plně se soustředím na dokončení práce, protože bojujeme o další mistrovství světa, ale také se těším na nové výzvy, které mě čekají příští rok. “

Frédéric Vasseur, ředitel týmu Alfa Romeo Racing ORLEN:

„Je potěšením přivítat Valtteriho v týmu a těšíme se na naši společnou cestu. S ním přivedeme do Hinwilu silného týmového hráče se zkušenostmi na ostrém konci roštu. Valtteri byl nedílnou součástí týmu, který přepsal historické knihy, a na svém kontě má čtyři světové tituly konstruktérů: je tím pravým řidičem, který Alfa Romeo Racing ORLEN pomůže udělat krok vpřed na přední příčku. Náš vztah sahá hodně daleko, do doby, kdy jsme společně pracovali na úspěšných kampaních na F3 a GP3, a jeho talent a dovednosti jsou od té doby evidentní, ale s postupem času rostou: opravdu se těším, až uvidím, jak dokáže své schopnosti pracovat pro dobro týmu. Víceletá dohoda, která ho přivedla k nám, dává Valtterimu i týmu stabilitu, kterou potřebujeme k vybudování našeho projektu v klíčové době pro Formuli 1: jsme nadšení z toho, co budoucnost čeká. “

zdroj : Alfa Romeo Racing Orlen

zdroj : F1 a vlastní zdroje