Aktuální informace o Grand Prix Emilia Romagna v Imole

 Komunita formule 1  chce vyslat své myšlenky lidem a komunitám postiženým nedávnými  událostmi  v  regionu  Emilia-Romagna.    Chceme také   ocenit  práci záchranných  služeb, které dělají  vše, co je v jejich silách,  aby pomohly těm, kteří to potřebují.

  Po diskusích mezi Formulí 1, prezidentem   FIA,  příslušnými orgány – včetně  příslušných ministrů, prezidentem  Italského automobilového klubu, prezidentem Region Emilia-Romagna,  starosta města a  promotér – bylo rozhodnuto nepokračovat ve víkendu  Grand Prix  v Imole.

  Rozhodnutí   bylo  přijato,  protože není možné bezpečně uspořádat  akci pro naše  fanoušky,  týmy a naše zaměstnance a  je to správná  a  zodpovědná věc  učinit tak vzhledem k situaci,  které  čelí města v   regionu.   Nebylo by správné vyvíjet v této obtížné době další  tlak na  místní orgány a záchranné služby.

 Stefano Domenicali, prezident a generální   ředitel Formule  1, řekl:

„Je to  velká tragédie, když vidím,  co se stalo s Imolou a  Emilia-Romagna,  městem a  regionem, ve kterém jsem vyrůstal, a mé myšlenky.  Modlitby jsou s  oběťmi   záplav a  postiženými rodinami a komunitami.

„Chci vyjádřit svou vděčnost a obdiv neuvěřitelným záchranným službám, které  neúnavně pracují na pomoci těm, kteří potřebují pomoc a zmírnit situaci  –  jsou  to hrdinové a  celá  Itálie je na ně hrdá.

    „Rozhodnutí, které bylo přijato, je správné pro  všechny v  místních komunitách a v rodině F1,  protože musíme zajistit bezpečnost a nevytvářet  další zátěž pro   úřady,   zatímco se zabývají  touto velmi hroznou situací.“

Prezident FIA Mohammed Ben Sulayem řekl:

„Mé  myšlenky  a myšlenky celé rodiny FIA  jsou s těmi, kteří byli postiženi hroznou  situací v  regionu  Emilia-Romagna.   Bezpečnost  všech zúčastněných a  úsilí o obnovu jsou v této době nejvyšší prioritou.“

 

Zdroj : F1