2022 Brazilian Grand Prix – Preview pneumatik Pirelli

Brazilský závod je posledním kde bude také SPRINT. To klade na pneumatiky PIRELLI jiné požadavky neýž klasický závod.

Tři směsi uprostřed řady pro okruh, kde očekáváme hodně předjíždění“ „Formule 1 míří tento  víkend do Interlagosu: po Monaku a Mexiku je to nejkratší okruh roku. Jde o historickou trať vedenou proti směru hodinových ručiček, na které se střídají rychlé úseky i středně rychlé sekvence zatáček, jako je slavná ‚Senna esses‘. Na pneumatiky nejsou kladeny žádné velké požadavky, pokud jde o trakci a brzdění, protože je to velmi plynulé rozložení a nedostatek pomalých zatáček znamená, že týmy jsou schopny kontrolovat degradaci zadních pneumatik. Brazílie bude hostit „Sprint“ i letos, poslední v sezóně, a s tímto automobilovým paketem bude obzvláště zajímavé sledovat, co se bude dít na trati, a znovu klíčovou roli různých strategií, které mohou být použito: v roce 2021 byl startovní rošt v sobotu rovnoměrně rozdělen mezi jezdce startující na středních a měkkých pneumatikách. Navzdory krátké délce tratě je zde obvykle dostatek předjíždění. Jen si vzpomeňte na Lewise Hamiltona, který byl protagonistou comebacku, který ho přivedl k vítězství z 10. místa pomocí strategie dvou zastávek. Zdá se tedy, že nová generace vozů a pneumatik nám letos poskytne další vzrušující závod.“ Mario Isola – Motorsport Director

 

 

 

 

PNEUMATIKY NA ZÁVOD

 

    Pirelli přiveze na Velkou cenu Brazílie tři směsi uprostřed řady:

  • C2 bude P Zero White hard,
  • C3 bude P Zero Yellow medium
  • C4 bude P Zero Red soft.

Předchozí dva závody v Austinu a Mexico City používaly stejný výběr.

    Interlagos bude po Imole a Spielbergovi hostit třetí a poslední závod F1 Sprint sezóny. V důsledku toho bude Pirelli Pole Position Award udělena v pátek po kvalifikaci.

    Autodromo José Carlos Pace, pojmenované po slavném brazilském jezdci italského původu, jede proti směru hodinových ručiček a obsahuje 15 zatáček, které kladou střední boční nároky na pneumatiky.

    Velká cena Brazílie je známá množstvím předjíždění a častými vystoupeními z safety caru. Počasí je vždy dalším otazníkem, s přívalovými dešti i vysokými teplotami a slunečním svitem, které jsme viděli v minulých letech.

    Týmy používaly v roce 2021 různé strategie, ale všichni jezdci na stupních vítězů se zastavili dvakrát v boxech. Lewis Hamilton, vítěz, dokončil závod na P Zero White s náskokem před Maxem Verstappenem a Valtterim Bottasem na stejné směsi

Formule 1 – HEINEKEN GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO 11.-13.11. 2022