Žluté lázně šetří životní prostředí – zavedly 100% BIO kompostovatelné nádobí

Žluté lázně v pražském Podolí snižují množství plastového odpadu. Provozovatelé areálu se rozhodli jít stejnou cestou jako největší vánoční trhy a zavedli veškeré nádobí ze 100% BIO kompostovatelného materiálu. Návštěvníci tak dostanou veškeré občerstvení v nádobí, které nezatíží Prahu dalším odpadem.

„Chceme být ekologicky zodpovědní, a tak stejně jako na vánočních a velikonočních trzích zavádíme ve Žlutých lázních stoprocentně kompostovatelné nádobí od kelímků až příbory. Tento systém jsme vyhodnotili jako výrazně lepší než třídění odpadu, a to i přestože je výrazně ekonomicky nákladnější. Rozhodující je, že toto 100% BIO kompostovatelné nádobí je šetrnější pro naši přírodu. Zároveň, ve spolupráci s profesionálními odpadovými firmami, intenzivně pracujeme na konkrétní podobě ekologické verze závěrečné likvidace tohoto typu odpadu,“ říká Michal Navrátil, obchodní ředitel Taiko, a. s., provozovatel Žlutých lázní.

 

100% BIO kompostovatelné nádobí zahrnuje ve Žlutých lázních jídelní a nápojové sety – kelímky, tácky a misky, ubrousky, příbory i další prvky. Součástí projektu 100% BIO je také minimalizace odpadů z jednorázových balení přísad a dochucovadel, které si návštěvníci v areálu servírují sami v samoobslužné formě již delší dobu.

Ve Žlutých lázních najdou už dnes návštěvníci speciálně označené koše, kam mohou kompostovatelné nádobí vyhazovat.