Ženským světovým autem roku mezi luxusními vozy byl zvolen LEXUS LC 500 CONVERTIBLE

Titul Ženského světového auta roku v kategorii luxusních vozů letos získal kabriolet Lexus LC 500 Convertible. O vítězi jedenáctého ročníku Women’s World Car of the Year hlasovala porota složená výhradně z ženských motoristických novinářek.

Kabriolet o délce 4,77 metru disponuje atmosférickým vidlicovým osmiválcem o objemu 5 litrů a výkonu 341 kW / 464 koní, který vozu s látkovou střechou umožňuje maximální rychlost 270 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za rovných pět sekund.

V letošním roce byla práce poroty v rámci ankety obzvláště komplikovaná kvůli pandemickým opatřením a následnému omezení doby na testování aut ve většině zemí.

Nominovány byly všechny modely uvedené do prodeje v období od ledna do prosince 2020. Ve dvoukolovém výběru se porota rozhodovala podle kritérií jako jsou jízdní vlastnosti, pohodlí, konektivita, bezpečnost, dopad na životní prostředí, design nebo poměr kvalita a cena. Výsledky ověřil nezávislý auditor Grant Thornton New Zealand. Celkový vítěz ankety bude oznámen 8. března 2021.