Zahájení závodní sezóny cestovních vozů Renault 2021

Závodní sezóna cestovních vozů Renaultu 2021 začala minulý týden prvním kolem roku pro Clio Trophy Italia během Rally Il Ciocco e Valle del Serchio.

Clio Trophy Italia prolog Rally Il Ciocco e Valle del Serchio

K zahájení své druhé sezóny s Clio Rally5 za nejlepších podmínek uspořádala Clio Trophy Italia prolog Rally Il Ciocco e Valle del Serchio.

Na trase bylo deset asfaltových rychlostních zkoušek v celkové délce 93,42 měřeného kilometru. Poté, co SS1 byla označena červeným praporkem,  akce prošla v sobotu ráno zahřívacím kolem, v čele byl Pierfrancesco Verbilli, ale Davide Nicelli okamžitě odpověděl dvěma po sobě jdoucími nejlepšími časy, aby šel do první služby s náskokem 0,2 s.

Bitva pokračovala v dalších třech testech, ale Davide Nicelli zvýšil svoji výhodu na 2,9 s před třetím a poslednímkolem. Navzdory časům svého soupeře na SS8 pokračoval Davide Nicelli po vítězství v posledních dvou rychlostních zkouškách s 9,9  rozpětím na vítězství. Mattia Zanin skončila na stupních vítězů před Alessandrem Bravim a Rémi Augierem.

Kromě vítězství ve své třídě skončila Clio Rally5 Davida Nicelliho celkově na sedmém místě mezi vozy s pohonem dvou kol před několika konkurenty Rally 4.

Renault

Další kolo: Rally San Remo (8. – 11. dubna 2021)

 

Clio RX Trophy

V pátek ohlásilo zákaznické závodní oddělení Renaultu uvedení Clio RX Trophy, trofeje věnované Clio RX v Katalánském mistrovství v rallycrossu.

Clio RX Trophy, který bude soutěžit výhradně na okruhu Calafat, bude propagován společností V-Line Organización a bude v akci v sezóně pěti setkání prvního šampionátu věnovaného disciplíně ve Španělsku.

Události tohoto týdne

Poháněn turbodmychadlovým motorem o objemu 1,8 litru s výkonem 270 Hp  odvozeným od sériového Renaultu Mégane RS, letošní Formule Alpine, která letos bude soutěžit v Regionálním evropském šampionátu Formule od Alpine s certifikací FIA, vyjede na trať poprvé v roce 2021 tento týden v Imole .

12 týmů a 32 jezdců zahájí přípravu na sezónu 2021 během čtyř zívodů naplánovaných na první předsezónní kolektivní testy na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari ve středu a ve čtvrtek.

Test day for the New Clio Cup, Clio Rally and Clio RX, on the Circuit automobile de Dreux on July 03, 2020 in Dreux, France – Photo Francois Flamand / DPPI

Foto: Renault Sport Media

V průběhu týdne budou také představeny nové programy spojené s modelem Clio RX