Zahájení sezóny McLaren Trophy jezdci budou soutěžit o jízdu Solus GT

  • Úvodní sezóna McLaren Trophy začíná na okruhu Paul Ricard 2. až 4. června s podporou Fanatec GT World Challenge Europe
  • Absolutní šampioni vyhrají jízdu s McLarenem Solus GT
  • VIP Grand Prix zkušenosti s McLaren Racing budou uděleny šampionům 570S Trophy

Úvodní sezóna McLaren Trophy začne na okruhu Paul Ricard ve Francii ve dnech 2. až 4. června a jezdci budou soutěžit o tituly třídy a celkovou cenu šampionátu v podobě jízdy v některých z nejvlivnějších vozů McLaren, včetně kýžené jízdy v McLaren Solus GT.

McLaren Trophy

McLaren Trophy, která byla zahájena v červenci loňského roku, je závodní šampionát navržený tak, aby kladl důraz na ambiciózní amatérské (bronzové) jezdce a podporoval pro-am partnerství. Představí Artura Trophy, plnokrevný závodní vůz o výkonu 585 k. Je schopen dosahovat časů na kolo blízkých vozům GT3, je založen na Artura GT4 a díky jednoduchým úpravám ECU a aerodynamice mohou jezdci se stejným vozem soutěžit v soutěži GT4. Samostatná kategorie 570S umožní majitelům starších vozů 570S Trophy soutěžit na stejném roštu o vítězství ve třídě a šampionáty.

McLaren Trophy je navržena tak, aby na první místo postavila amatérského jezdce a jezdci s bronzovým hodnocením budou soutěžit o celkové mistrovství a mistrovství třídy 570S. Absolutní šampioni budou mít příležitost řídit McLaren Solus GT – ultralehký monopost s pohonem V10, který je schopen vyvinout rychlost více než 200 mil za hodinu a přítlak více než 1200 kg. Šampioni kategorie 570S Trophy vyhrají VIP zážitek s McLaren Racing na Grand Prix v roce 2024. Obě ceny podtrhují, že jezdci McLaren Trophy budou závodit za McLaren.

McLaren Trophy

Závody McLaren Trophy, Europe

Závody McLaren Trophy, Europe budou podporovat Fanatec GT World Challenge Europe poháněné akcemi AWS, včetně Blue-Riband Crowdstrike 24 Hours of Spa. Před úvodním kolem v dějišti Velké ceny Francie 22. května se na okruhu Paul Ricard konal prolog sezóny, který dal jezdcům a týmům příležitost aklimatizovat se na vozy a pneumatiky Pirelli.

„Po měsících příprav je velká očekávání na úvodní závod McLaren Trophy v Paul Ricard. Artura prokázala, že je vysoce konkurenceschopným závodním vozem ve specifikaci GT4 a časy na kolo v našem nedávném prologu sezóny překonaly očekávání, přičemž bronzoví jezdci byli schopni využít vůz tak, jak se předpokládalo, po rozsáhlém testování a vývoji naprogramovaném pro výrobu vozu. co nejpřístupnější jak pro řidiče, tak pro mechaniky. Před úvodním kolem přeji všem našim soupeřům obrovsky naplněnou sezónu a doufám, že si užijí rozvoj svých řidičských schopností a závodního umění v rodině McLaren.

Ian Morgan, ředitel motoristického sportu, McLaren Automotive

 

Zdroj: McLaren